Sortida: És temps d'olives, és temps d'oli
Activitat familiar per aprendre el procés d'elaboració de l'oli Palomar i excursió a un camp d'oliveres. La sortida, d'uns 3 km, és de dificultat baixa i requerix inscripció prèvia.
Activitat familiar per aprendre el procés d'elaboració de l'oli Palomar i excursió a un camp d'oliveres. La sortida, d'uns 3 km, és de dificultat baixa i requerix inscripció prèvia.
Excursió comentada per conèixer el paisatge agrari d'Olesa, el coltiu de l'olivera i promoure l'activitat física. Aquesta és una activitat complementària a l'Oli Trail Montserrat que se celebra aquell cap de setmana.
Una ruta circular d'un 6,5 km d'allargada i 290 metres de desnivell. Cal portar aigua, calçat i roba adequada.
L’ esporga de l’olivera constitueix una de les operacions més determinants de cara a la vida útil i la producció dels fruits de l’olivera.
Arriba l'època de tornar a collir les olives, un fruit molt important per a la vida agronòmica olesana. Vols descobrir el què ens depara el nostre entorn natural?
El Departament d'Espai Públic i la regidoria de Patrimoni i Turisme han preparat dues activitats per a aquesta jornada de descoberta:
Presentació del llibre “Palomar, l’oli d’un poble”, del fotògraf Nacho Barrio.
Amb la presència de l’autor; Josep Sucarrats, periodista; Joan Soler Gironès, geògraf i Quim Moreno, l’editor.
L’ esporga de l’olivera constitueix una de les operacions més determinants de cara a la vida útil i la producció dels fruits de l’olivera.
Excursió comentada per conèixer el paisatge agrari d'Olesa, el coltiu de l'olivera i promoure l'activitat física. Aquesta és una activitat complementària a l'Oli Trail Montserrat que se celebra aquell cap de setmana.
Una ruta circular d'un 6,5 km d'allargada i 290 metres de desnivell. Cal portar aigua, calçat i roba adequada.
Activitat familiar per aprendre el procés d'elaboració de l'oli Palomar i excursió a un camp d'oliveres. La sortida culminarà amb un tast d'oli i un recital de literatura.
Una exposició fotogràfica, a càrrec de Nacho Barrio, centrada en l'elaboració de l'oli olesà.