11/04/22

L’Ajuntament facilita la recerca de feina a través d’un curs d’inserció laboral per a dones

El curs d’inserció laboral per a dones, posat en marxa per l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat a principis de 2022, ha donat formació teòrica i pràctica a vuit dones olesanes per augmentar les seves possibilitats de trobar feina.

Image
Participants del curs d'inserció laboral per dones olesanes

El Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, en col·laboració amb el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, continua apostant per l’oferta formativa com a eina que ajuda en la recerca de feina i la millora ocupacional. L’aprenentatge és un instrument que pot obrir portes cap a noves oportunitats laborals en un context on la taxa d’atur de dones a principis d’any se situava en un 14,31%, i el d’homes en un 8,72%.

Aquest mes de març ha finalitzat el curs d’inserció laboral per a dones olesanes que es va posar en marxa el gener de 2022. El projecte ha comptat amb la participació de vuit alumnes d’entre 25 i 54 anys, i ha servit per valorar les necessitats de les participants i la demanda del mercat laboral.

El curs s’ha desenvolupat en dues fases formatives. La primera, basada en un seguit de classes teòriques, tenia per objectiu principal l’apoderament femení, i la identificació dels talents, les competències i els punts forts de cadascuna de les assistents per tal de generar un punt de partida davant una nova proposta laboral. Tanmateix, es va organitzar un taller de competències tecnològiques on les dones van aprendre a elaborar el seu curriculum vitae i perfil professional per després introduir-lo a diferents plataformes de recerca de feina, tenint en compte l’aplicació dels punts forts que s’havien treballat a les sessions prèvies.

La segona fase, de contingut específic, ha constat de 60 hores de formació certificada en tasques laborals d’atenció al client, tant físicament com a distància, tècniques d’informació, gestió de queixes i reclamacions, i organització de bases de dades i documentació.

Per tal de millorar l’ocupabilitat, la formació s’ha  complementat amb 80 hores de pràctiques a les empreses locals “Xics i Petits”, “Walking Sabateria”, “Societat i Empresa” i “Grup TG”, una nova experiència laboral que les ha permès posar en pràctica els coneixements adquirits.

El curs ha tingut una valoració molt positiva per part de les participants. “M’ha anat molt bé per a reforçar la meva autoestima, superar les meves pors i tornar a activar-me per ser una persona independent”, explica Libertad Álvarez, una de les assistents. D’igual manera s’expressa Ana Maria Rubio: “Feia molts anys que no treballava i m’he sentit molt més valenta per tornar a començar el procés de recerca de feina. Abans sentia que no era capaç de fer res, que no em contractarien enlloc,  i aquest curs m’ha obert la ment i les portes a optar a qualsevol feina. Les pràctiques m’han agradat molt i espero trobar feina aviat”. Sandra Matilde Ávila opina que la formació en matèria d’informàtica podria haver estat una mica més àmplia, “però la valoració és molt positiva perquè la informació era clara i sempre es disposava del seguiment del tutor”.

El projecte s’ha pogut dur a terme gràcies a la subvenció del Consell Comarcal del Baix Llobregat amb el Programa Feminista, dins el Programa Comarcal de Suport per un nou impuls econòmic i social.