05/06/24

Olesa celebra les Festes de Santa Oliva 2024 aquest cap de setmana

Les activitats per commemorar la festa de la patrona local començaran el divendres, 7 de juny i s'allargaran fins al dia 10 amb actes per a tots els públics.

Image
Cartell de les Festes de Santa Oliva 2024

Cartell de les festes de Santa Oliva 2024.

Aquest cap de setmana, del 7 al 10 de juny, Olesa commemora les festes en honor de la patrona d'Olesa, Santa Oliva. Hi ha programades activitats per a tots els públics, destacant la cultura popular i la participació ciutadana.

Emma Duran, regidora de Cultura, destaca la importància de la festa: “Santa Oliva és una festa de tots els olesans i les olesanes. És important que tingui un programa d'activitats i se celebri com toca, ja que es troba molt a prop de la Festa Major i pot quedar eclipsada”.

Audio file

Divendres 7 de juny

Les festes començaran el divendres amb un taller de llànties per a infants i les seves famílies, al Parc del Porxo de Santa Oliva. Tot seguit, al Centre Cultural Cal Puigjaner, tindrà lloc una nova edició del cicle de L'Objecte del Mes, en aquesta ocasió es podrà descobrir el document que estableix la festivitat del dia de Santa Oliva. La presentació de l'objecte anirà acompanyada d'una xerrada sobre el culte a Santa Oliva de Palerm, impartida per l'historiador Oriol Dinarès. Aquella nit, la portalada de l'Església de Santa Maria acollirà una sessió de cinema familiar a la fresca, i el Parc del Porxo de Santa Oliva serà l'escenari d'un concert jove amb diversos DJs.

Dissabte 8 de juny

El dissabte començarà amb la Fira de Santa Oliva amb productes d'artesania i gastronomia al carrer dels Arbres i la plaça de les Fonts. A partir del migdia fins a la matinada, al Parc del Porxo s'hi desenvoluparà el Ginesta Sound, amb activitats que inclouran vermuts musicals, dinar, animació infantil i concerts nocturns. 

La plaça Fèlix Figueres i Aragay serà l'escenari d'una diada castellera amb la participació dels Castellers d'Esparreguera, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Berga. A la plaça Nova, els més petits podran assistir a una animació infantil, i al vespre, el Col·lectiu de Joves de Santa Oliva, organitzarà un sopar de germanor

La jornada finalitzarà amb una tabalada i correfoc amb les tres colles de diables del poble, culminant al Porxo de Santa Oliva.

Diumenge 9 de juny

El diumenge seguirà amb més activitats per a tots els públics. Es durà a terme un taller de creació i aprenentatge musical amb pilotes de bàsquet a càrrec de l'entitat Basket Beat. A la tarda, es podrà assistir al taller de memòria amb persones grans del barri de Santa Oliva, que es durà a terme al Centre Cultural Cal Puigjaner. La plaça de la Sardana acollirà la tradicional ballada de sardanes, mentre que la plaça Nova serà el lloc de l'animació infantil de la jornada. Finalment, a partir de les 19 h hi haurà un concert jove amb els grups olesans Els Coneguts, Qtr3s, Reanimators i Electrónico Parrús.

Dilluns 10 de juny

El dia de la patrona, Santa Oliva, comptarà amb activitats tradicionals i destacades. La jornada començarà amb una nova edició de la Tómbola benèfica, organitzada per l'Associació de Veïns del Nucli Antic, des de les 10 fins a les 21 h. 

Com en els darrers anys, l'Ajuntament celebrarà un matí de portes obertes a diversos equipaments municipals, incloent-hi el portal de Santa Oliva, la Torre del Rellotge, l'Ajuntament i la comissaria de la Policia Local. Al migdia, se celebrarà la missa solemne de Santa Oliva a la parròquia de Santa Maria. Aquella tarda, a la plaça Nova s'hi representarà l'últim dels espectacles familiars de la festa, "Amal".

A partir de les 18.30 h, la plaça Fèlix Figueras i Aragay acollirà una mostra de cultura popular que donarà peu al seguici, amb la participació de diverses entitats culturals del municipi. Durant el recorregut, s'aniran fent diverses actuacions. Un cop arribats davant el Porxo de Santa Oliva, es farà la tradicional ofrena floral a la patrona. La jornada conclourà amb un concert de clausura a càrrec del grup de rumba Sabor de Gràcia.

Per a més informació de tots els actes, podeu consultar el programa a la imatge adjunta a la notícia.