Participada sessió de treball del plenari de la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l’Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn
Més d'una seixantena d'agents han participat a l'11è plenari de final de curs 2022-2023 posant l'accent en la millora de la qualitat de vida d'infants i adolescents.
La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Olesa s’ha omplert en aquesta edició de l'habitual plenari de final de curs de la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència - Pla Educatiu d’Entorn. Aquest ha sigut l’onzè plenari i "ha servit per posar sobre la taula tot el que s’ha fet i el que es vol fer al proper curs posant l’accent en el benestar social pel que fa a la millora de la qualitat de vida d’infants i adolescents però també en les persones que els acompanyen i donen suport" ha explicat Anna Gasset, la tècnica de la Xarxa Socioeducativa d'Infància i Adolescència-Pla Educatiu Entorn.
Aquesta jornada de treball ha comptat amb la presència d’una seixantena de persones de diferents àmbits: centres educatius, equips de salut, serveis educatius, d'acompanyament familiar, serveis socials, entitats de lleure de caràcter socioeducatiu, esportiu, cultural i departaments municipals com benestar social, salut, gènere i feministes o joventut, entre d’altres. També hi han participat referents dels Serveis de Pediatria i Adolescència del CAP, de l’Equip d'Assessorament i orientació Psicopedagògica (EAP), del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) i entitats socials com Creu Roja Baix Llobregat Nord.
Georgina Solanes, tècnica d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa, ha explicat que a la jornada de treball "s’han compartit i revisat les diferents accions i projectes d’aquest curs i també s’ha dibuixat el mapa de treball del curs vinent amb l’objectiu de seguir millorant la qualitat de vida de les famílies olesanes i seguir consolidant les línies de treball".
De cara al proper curs destaca continuar donant suport a la criança i petita infància, revisar els protocols d’absentisme, l’acompanyament a nivell d’oci i formació a l’adolescència, continuar treballant en l’àmbit lector i de compressió lectora o tenir present la salut emocional, entre d’altres, com explica la tècnica del departament.
Al final del plenari, les persones participants han fet un emotiu homenatge de comiat a un company que va morir. Les persones participants han plasmat unes paraules i els seus companys i companyes de Benestar Social han plantat un arbre al Parc Municipal.
La Xarxa de la Infància i l’Adolescència és un projecte transversal impulsat pel departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i que es va crear l’any 2012. El curs 2016-2017 es va incorporar el Pla Educatiu Entorn.