26/09/22

Olesa acull dissabte la festa de la tardor del Mercat Origen Montserrat

Una desena de parades de productes de proximitat i una dotzena d’activitats per a tots els públics difondran l’alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat, coincidint amb la Festa dels Miquelets.

Image
Cartell activitats Mercat de proximitat Origen Montserrat

El proper dissabte 1 d’octubre Olesa de Montserrat celebra la Festa de la Tardor del Mercat Origen Montserrat, coincidint amb la celebració de la Festa dels Miquelets. El Mercat comptarà amb diverses parades de productes de proximitat dels productors del Parc Rural del Montserrat i tot un seguit d’activitats que faran que la visita a la fira sigui una experiència molt més completa.

El Mercat estarà ubicat a la plaça Nova; a partir de les 10h del matí i fins les 14h s’hi podrà trobar una completa oferta de tota mena de productes de l’horta ecològica, a més de formatge, mató, oli, carn de cabrit i vedella, i mel.

A més de les parades dels pagesos hi haurà un espai de barra amb begudes i tapes per a fer degustació, i durant tot el matí se celebraran activitats com ara manualitats per a infants (papiroflèxia, dibuix i pinta cares), una gimcana per les paradetes del mercat, contacontes, taller d’ungüents, cuina en directe (showcooking) amb productes del Parc Rural del Montserrat, música ambient i un vermut amb Concert-Ball, entre d’altres. També es podrà visitar una exposició itinerant sobre el Parc Rural i es sortejarà un lot de productes gastronòmics entre els compradors del Mercat i els participants a la gimcana.

Les activitats pròpies del Mercat conviuran i es complementaran amb les activitats de la Festa dels Miquelets que té lloc a Olesa durant tot el cap de setmana -de divendres a diumenge- i que transforma el municipi en escenari de la Guerra de Successió.

El mercat de proximitat Origen Montserrat s’inspira en els valors de sostenibilitat, i és per això que es té especial cura a l’hora de reduir embalatges, materials d’un sol ús i residus en general.

 

Programa d'activitats:

plaça Nova

  • 10h Inici del mercat
  • 10.30–11.30h Contacontes, a càrrec de De Moment Fantàstics
  • 11–12h Taller d’ungüents, a càrrec de La Recol·lectora
  • 11–11.45h Música ambient, a càrrec de Xuriach
  • 11.30–12.30h Cuina en directe (showcooking) amb productes del Parc Rural del Montserrat i de temporada, a càrrec de Jordi Llobet
  • 12.30–14h Concert de La Cobla Mínima i vermut a càrrec de Les Barraques d’Olesa
  • 13.45h Sorteig d’un lot de productes del Parc Rural del Montserrat
  • 13.45–14.30h Música ambient, a càrrec de Xuriach
  • 14h Finalització del mercat

Un mercat per difondre el valor gastronòmic de Montserrat

El Mercat de Origen Montserrat va néixer el passat mes de juny per difondre el valor gastronòmic dels productes de proximitat propis del Parc Rural del Montserrat, amb seu a El Bruc (Anoia) i a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). A més de les parades de venda directa dels propis pagesos de la zona que ofereixen els seus productes d’alta qualitat, les festes del canvi d’estació fan que la visita al mercat sigui una experiència molt més completa, ja que durant tot el matí es celebren múltiples activitats per a tots els públics.

El Mercat Origen Montserrat està organitzat pel Parc Rural del Montserrat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments d’El Bruc i Olesa de Montserrat. Se celebra amb periodicitat mensual al municipi d’Olesa de Montserrat (cada primer dissabte de mes), i quatre vegades l’any es fa coincidir amb una gran Festa del canvi d’estació per tal que l’experiència de visita al mercat sigui molt més completa, tant a Olesa com a El Bruc.

La propera Festa de la Tardor tindrà lloc a Olesa de Montserrat el dissabte 1 d’octubre, i al Bruc el diumenge 9 d’octubre.