17/09/21

Tornen les activitats del Fem Salut Olesa! presencials i gratuïtes

Aquest mes es reprenen les activitats del projecte Fem Salut Olesa! com el txikung, atenció plena, ioga maternitat, salut emocional i les caminades setmanals del Voltem Olesa. Totes aquestes activitats de promoció de la salut són gratuïtes i ara tornen a ser presencials després que amb la pandèmia moltes d'elles es va fer de manera virtual.

Image
Cartell Olesa, Fem salut! amb totes les activitats que es faran

Tornen les activitats de mindfulness, txikung, salut emocional, ioga maternitat i les caminades urbanes que organitza el departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa. Els cursos es reparteixen en diferents sessions d'aquest mes de setembre, octubre i novembre, són gratuïtes i tornen a ser presencials.

Totes aquestes activitats formen part del projecte “Fem Salut, Olesa!” que té com a objectius promoure l’activitat física en l’entorn urbà i natural del municipi, així com transformar l’espai públic per fer-lo més saludable i accessible i valorar l’efecte en salut de les persones que practiquen activitat física regular. 

El projecte inclou activitats fixes setmanals com les caminades que es fan els dimarts; i les classes de txikung, atenció plena, ioga maternitat i salut emocional. 

El curs de salut emocional ensenya als participants a gestionar les emocions, reaccions, actituds i pensaments per afrontar situacions que es presenten al llarg de la vida. Es fa en 5 sessions: 7, 14, 21 i 28 d'octubre, i 4 de novembre, a la Casa de Cultura (Sala 3) en horari de 17 a 19h. Les inscripcions estan obertes fins el 5 d'octubre.

També a la Casa de Cultura es fan les classes de ioga maternitat, cada dilluns d'11 a 12.15h del matí, també a la Sala 3. El taller de ioga per a dones embarassades promou el benestar, l'equilibri físic, mental i emocional, que són beneficis excel·lents per a la gestació, i dóna les eines per establir una bona base per als propers anys com a mare.

També s'ha programat un taller d'atenció plena, que dóna les eines per aprendre a posar en contacte cos i ment amb les emocions, a través de la meditació principalment. Les sessions es fan dilluns a la tarda, de 18.30h a 19.30h al gimnàs de l'escola Josep Ferrà i Esteva.

Una altra de les activitats que contempla el projecte és el Voltem Olesa, de dinamització de rutes urbanes cada dimarts de 9.30h a 11.30h. El punt de trobada és a la plaça Fèlix Figueras. Es faran els dimarts 5 i 19 d'octubre i 2, 16 i 30 de novembre. 

Voltem Olesa, caminades urbanes

El projecte Voltem Olesa, emmarcat en el Programa Fem Salut, Olesa! ha establert un espai de coordinació de diversos departaments de l’Ajuntament d’Olesa (Salut Pública, Igualtat, Medi Ambient, Urbanisme i Via Pública, Esports, Educació i Benestar Social), així com del Centre d’Atenció Primària i d’altres entitats municipals, per a la creació de rutes saludables que promoguin l’ús de l’espai públic, la pràctica d’hàbits saludables i accessibles, en l’entorn urbà i natural.

Aquest és un projecte que va sorgir a partir del programa Fem Salut, que convida a fer rutes guiades pel terme natural cada dimarts i que proposa introduir la població en la pràctica de l'exercici físic. Amb aquesta idea es van crear diferents propostes de rutes urbanes, o voltes, per intentar també integrar la ruta quotidiana que segueix la ciutadania en diferents indrets del municipi. L'objectiu és que aquestes rutes les pugui fer tothom, és a dir, persones actives físicament però també aquelles que tenen problemes de salut o de mobilitat i s'adapten a diferents necessitats i als col·lectius de la gent gran, infants i el jovent

Totes aquestes activitats són gratuïtes però les places són limitades i cal fer inscripció prèvia al portal vivetix.com o al telèfon 93 778 00 50 (ext. 4031).