29/03/22

Aquest dissabte arriba la 7a edició de la BlanxartrailOlesa

L’edició d’enguany de la Trail de les Ermites d’Olesa (TEO) arriba amb novetats per millorar la cursa i també donar més presència als alumnes de l’Institut que l'organitza, el Daniel Blanxart.

Image
cartell amb negre i verd sobre Blanxartrail Olesa per inscripcions i informació

La 7a edició de la Trail de les Ermites d’Olesa (TEO) es celebra aquest dissabte amb un esperit renovat. El nom de la prova passa a ser Blanxartrail Olesa, per donar més presència a l’Institut Daniel Blanxart, a l’Associació Esportiva Escolar del centre, que l’organitza conjuntament amb l’Ajuntament d’Olesa. Biel Ferriol, professor de l’institut i membre de l'organització, ha explicat que “sense perdre la vinculació d’Olesa volíem també donar més presència als alumnes de l’institut que s’hi impliquen. El nom es va sotmetre a votació entre els alumnes i també el professorat i va ser elegit BlanxartrailOlesa”.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració d'unes 150 persones, concretament aquesta edició ha estat organitzada per l’alumnat dels tres cursos del cicle formatiu esportiu, “els alumnes s’han fet càrrec tant de la part tècnica de muntanya, de la producció de l’esdeveniment, el disseny de logo i samarretes, i també de la gestió d’inscripcions, habituallaments, etc...” ha explica Ferriol.

Una altra de les novetats d’enguany és la nova ubicació de sortida i arribada de la cursa, que serà al Porxo de Santa Oliva, que està més a prop de l’institut i a nivell de logística és millor per a deixar tot el material i també és més còmode pels corredors, per accedir a les dutxes i vestidors del centre.

Una altra de les novetats d’enguany és que s’ha inclòs una categoria inclusiva per persones amb diversitat funcional. “Hem volgut integrar persones amb diversitat funcional; tant a nivell organitzatiu, amb la participació de l’alumnat de l’IFE (Itinerari Formatiu Específic), com a nivell esportiu, amb la creació d’una categoria oberta inclusiva, per tal que tothom pugui fer la cursa de manera autònoma o amb suport de guies. De fet tenim persones invidents inscrites que faran la cursa amb guies” ha apuntat Biel Ferriol.

 

Circuits de 22 i 11 quilòmetres

Pel que fa al recorregut, la cursa recupera la seva essència dels inicis i hi haurà dos recorreguts: un circuit de 22 quilòmetres i 1300 metres de desnivell d’una alta exigència tècnica. Aquesta prova passa per llocs i cims emblemàtics com La Gronya, Puigcendrós, Sant Salvador de les espases i la Creu de Saba, a més a més de recuperar la tornada a Olesa pel Bosc del Gavatx i camí del Samper.

Per altra banda, hi ha l’altre recorregut d’11 quilòmetres amb 500 metres de desnivell, amb el cim de la Creueta de Puigventós com a sostre. Aquest circuit està dirigit a totes les persones que s’inicien en les curses de muntanya o volen fer un repte de curta distància a bon ritme. 

El nombre d’inscrits d’enguany és de 260 participants i fins dimecres 30 al vespre es poden fer les inscripcions a través del web blanxartrailolesa.cat

Aquest dissabte la prova d’11 quilòmetres començarà a les 9.00 h i a les 9.10 h, la cursa de 22 quilòmetres. A  partir de les 13.00h es farà el lliurament de premis.