17/11/23

Afectacions a la línia d'FGC entre Olesa i Manresa

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) realitzarà treballs de millora a la via en el tram entre les estacions de Manresa Viladordis i Olesa de Montserrat, a la línia Llobregat-Anoia. El gruix de l’actuació es durà a terme durant dos caps de setmana (18-19 de novembre i 2-3 de desembre) per minimitzar l’afectació en el servei en les persones usuàries. El pressupost global de la intervenció és de 3,3 milions d’euros (abans d’IVA).

Segons FGC, les obres s’emmarquen dins del procés de manteniment i de renovació de les instal·lacions i els equipaments. Els treballs previstos consisteixen en renovar les subjeccions dels trams de via de dos túnels, el de la Puda (de 1.054 metres de llargada), entre les estacions d’Olesa de Montserrat i Aeri de Montserrat; i el túnel de Firmat (de 566 metres), situat entre
les estacions de Sant Vicenç | Castellgalí i Manresa Viladordis.

També s'ha previst la substitució de les travesses dels tres ponts metàl·lics que es troben al llarg del traçat entre Martorell i Manresa: el pont de Marganell (de 50 metres de llargada), entre les estacions de Castellbell i el Vilar i Sant Vicenç | Castellgalí; el
pont de Boades (de 100 metres), entre les estacions de Sant Vicenç | Castellgalí i Manresa Viladordis; i el pont sobre la Carretera de Vic (de 18 metres), ja dins la trama urbana de Manresa. A més a més, s’aprofitarà l’actuació per renovar els
recolzaments de neoprè de dos d’aquests ponts, els de Boades i Marganell.

Per últim, es renovaran les travesses de diversos trams de via entre les estacions de Manresa Alta i Sant Vicenç | Castellgalí i entre les estacions d’Olesa de Montserrat i Monistrol de Montserrat. La substitució d’aquestes travesses forma part de la reposició ordinària d’elements de les infraestructures de Ferrocarrils.

Servei alternatiu d'autobusos el 18-19 de novembre i el 2-3 de desembre

Les obres als ponts de Boades i Marganell i als túnels de Firmat i de la Puda comportaran el tall de la circulació ferroviària en dos trams diferents, que es prestarà amb un servei alternatiu d’autobusos. Per aquest motiu, Ferrocarrils ha programat les actuacions durant dos caps de setmana, en ser períodes de baixa demanda, amb l’objectiu de minimitzar l’afectació en les persones usuàries.

En concret, els treballs s’han programat per a dos caps de setmana, els del 18-19 de novembre i 2-3 de desembre. L’afectació en el servei de la línia R5 (Barcelona Pl. Espanya – Manresa) durant aquestes dates serà la següent:

Entre les estacions d’Olesa de Montserrat i de Manresa Viladordis, servei de bus substitutori des de l’inici del servei fins a les 9h del matí i des de les 20h fins a la finalització del servei. Durant aquestes franges, el servei de tren es mantindrà entre les estacions de Barcelona Pl. Espanya i Olesa de Montserrat i entre Manresa Viladordis i Manresa Baixador.

La resta d'hores (de 9 a 20 h) el servei de bus substitutori es reduirà al tram comprès entre les estacions de Monistrol de Montserrat i Manresa Viladordis. En aquesta franja, hi haurà servei de tren entre Barcelona Pl. Espanya i Monistrol de Montserrat i entre Manresa Viladordis i Manresa Baixador.

Documents relacionats