31/10/23

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat es reuneix amb Serveis Territorials per afrontar noves inversions

La trobada s'ha enfocat en conèixer els nous criteris que regularan la següent convocatòria del PUOSC, prevista per finals de l'any que ve.

Image
Reunió amb David Agustí, director dels Serveis Territorials d'Administració Local a Barcelona

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, representat per l'alcalde, Jordi Parent, i el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Marc Serradó, ha rebut la visita de David Agustí, director dels Serveis Territorials d'Administració Local a Barcelona. La trobada s'ha centrat en el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Aquesta reunió és fruit del sondeig que la Generalitat està duent a terme per conèixer les diferents necessitats de cada municipi per a la configuració d'aquest pla per a la propera legislatura i, així, fer un PUOSC adaptat als interessos de cada municipi que sol·licitin inversions.

Jordi Parent explica que "els criteris d'atorgament de subvencions per al PUOSC 2025-2028 han canviat respecte les anteriors legislatures, s'han eliminat les categories de les inversions i ara els ajuntament seran totalment lliures per decidir a què destinar els diners rebuts".

Audio file

S'ha analitzat la inversió realitzada a Olesa durant els darrers quatre anys gràcies a aquest pla. En concret, el PUOSC 2020-2024 ha servit per ajudar a finançar la reforma i millora del complex municipal esportiu de les Planes, en la 2a i 3a fase. El pla va subvencionar 250.000 € dels 1.264.670,41 € pressupostats.

Durant la trobada, l'Ajuntament ha demanat informació sobre la subvenció per a esports prevista per aquest novembre o desembre. En aquest cas, s'ha parlat sobre els possibles projectes que poden beneficiar-se d'aquest ajut. Parent apunta que "els diners per aquests projectes ja es tenen, però la concessió d'aquesta subvenció permetria destinar aquestes partides a altres llocs".

Audio file

Per acabar, s'han posat sobre la taula diversos temes per tal que, tot i no afectar als Serveis Territorials, Agustí pugui ajudar a transmetre-ho als departaments corresponents. Les demandes que ha exposat l'Ajuntament han estat la climatització de les escoles públiques, les connexions entre la B-40 i la C-55, les vies blaves de la C-55, la construcció dels pisos pendents de l'Incasol, les ajudes per implementar la recollida selectiva i les problemàtiques amb el servei de bus cap a Barcelona i la residència de salut mental de l'Oasis.

El PUOSC

El Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) té com a objectiu impulsar accions per tal de fer possible implementar les estratègies territorials que permetin als ens locals consolidar els criteris de desenvolupament que afavoreixin la generació d’oportunitats i la creació de sinergies amb els valors i els agents de cada indret.

El PUOSC vigent, per als anys 2020-2024, que va ser aprovat el 25 de juliol de 2019, té una dotació de 250 milions d’euros per al total de Catalunya. Aquesta inversió global ha permès realitzar un total de 2.131 actuacions als ajuntaments i a les entitats locals, que suposaran una inversió estimada de 644,8 milions d’euros en obra pública.