12/11/21

Rebuig unànime dels Ajuntaments afectats pel projecte de construcció d'una línia de molt alta tensió entre Pierola – Rubí

Els ajuntaments, entre els quals hi és Olesa, han acordat presentar al·legacions conjuntes i emprendre accions de rebuig a aquesta infraestructura que argumenten és innecessària i representa una forta agressió al territori.

Image
Reunió telemàtica dels alcaldes de les població que rebutgen la línia de molt alta tensió entre Pierola - Rubí

L’Ajuntament d'Olesa s’ha unit als d’Abrera, Castellbisbal, Esparreguera, Hostalets de Pierola, Rubí i Ullastrell per crear un front comú i mostrar el seu rebuig unànime a la futura construcció d’una línia de molt alta tensió (MAT) entre l’Anoia i el Vallès Occidental. Així ho han acordat els alcaldes de tots aquest municipis en una reunió celebrada aquest dimecres de forma telemàtica. 

L'empresa Forestàlia SL ha presentat un projecte de construcció d’una MAT de 400kv que travessarà tota la Catalunya central amb final a Rubí. Actualment, el darrer tram entre Hostalets de Pierola i Rubí es troba en exposició pública per part del Ministeri de Política Territorial.

La línia suposaria un gran impacte ambiental i paisatgístic a la zona i per això els 7 municipis han acordat presentar al·legacions coordinadament de forma conjunta al projecte així com emprendre diverses accions polítiques per sumar suports institucionals com a rebuig a aquesta infraestructura. 

L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, explica que "lluitem contra infraestructures que creiem són innecessàries, perquè ja hi ha un xarxa de línies d'alta tensió, i perquè estem en contra d'un model de xarxa elèctrica que agredeix el nostre territori. Aquesta línia que vé de l'Aragó fins a Rubí atravessa zones de gran valor ecològic, com és el parc fluvial del riu Llobregat. Nosaltres estem a favor de l'energia sostenible, com la fotovoltaica o l'eòlica, i de producció propera als centres de consum". 

Moció al proper ple de novembre

Com a mesura de rebuig a la construcció de noves línies de Molt Alta Tensió al territori, és previst presentar al Ple de l’Ajuntament d'Olesa del proper 25 de novembre una moció per manifestar la seva total oposició a aquesta infraestructura. El document ha estat aprovada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i d'altres ajuntaments. 

En aquesta línia també s'ha creat un grup de treball entre els diferents ajuntaments per fer actuacions conjuntes de manera coordinada i s'ha demanat el suport tècnic i jurídic de la Diputació de Barcelona.