28/07/21

Promoció econòmica dona suport a la ciutadania amb dificultats per contactar amb el SOC o el SEPE

El departament informa que els olesans i les olesanes que tinguin dificultats a l'hora de gestionar tràmits amb el SOC i/o el SEPE o que no disposin de les eines informàtiques adequades s'adrecin a Cal Rapissa. A més, també podran obtenir informació sobre els cursos de formació ocupacional, donar-se d'alta a la borsa de treball o orientació laboral.

Image
Entrada a Cal Rapissa

La tècnica d'orientació laboral del departament de Promoció econòmica de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Laura Santafé, ha destacat que des de l'inici de la pandèmia una de les consultes més recorrents és la tramitació telemàtica amb organismes com l'Oficina de Treball de la Generalitat (SOC) o el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE). Santafé ha remarcat que durant el primer trimestre de 2021 un total de 149 persones del municipi han estat ateses des de Cal Rapissa perquè necessitaven suport a l'hora de fer determinats tràmits, "sobretot per aconseguir percebre la prestació d'atur" i tenien moltes dificultats per contactar-hi telefònicament o aconseguir una cita.

En aquest sentit, Santafé ha determinat que l'Ajuntament "com administració més propera a la ciutadania ha de donar solució a aquestes problemàtiques i, per aquest motiu, des de l'inici de la pandèmia el departament de promoció econòmica ha assumit aquesta feina de tramitació que abans no era necessària". Des de Promoció econòmica també ajuden a la ciutadania amb tota la informació per tramitar el certificat digital IDCAT que possibilita fer els tràmits amb l'administració des de casa. Ara bé, la tècnica d'orientació laboral també ha remarcat que "aquest servei de tramitació continuarà sent necessari perquè hi ha ciutadania que no té els coneixements digitals o les eines informàtiques necessàries". 

El servei de Promoció econòmica ofereix orientació laboral, formar part d'una borsa de treball, orientació a l'hora d'elaborar currículums i recerca de feina i possibilitats de formació ocupacional. En aquest sentit, els propers cursos que s'oferiran a partir del setembre seran de neteja covid-ozó, carretó elevador i de documentació administrativa de magatzem. Laura Santafé ha destacat que "els cursos s'orienten al sector logístic que és on sorgeixen més ofertes de feina i que es continuaran els de millora de les competències digitals".

El departament de Promoció econòmica ha remarcat que el volum de persones que han atès aquest 2021 ha incrementat notablement. Santafé ha comptabilitzat que durant el primer trimestre de l'any 139 persones han estat donades d'alta al servei (50 més que en el mateix període de l'any 2020) i en d'altres qüestions com orientació laboral, elaboració de currículums, etc s'han apropat un total de 339 persones (126 més que el 2020 durant el mateix període). 

Per contactar amb el departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat es pot trucar al 93 778 00 50 (Opció 3) de dilluns a divendres de 10 h a 13.30 h. També es pot enviar un correu a promocio@olesademontserrat.cat