22/03/21

Promoció Econòmica fa assessorament i resol dubtes sobre ajuts a treballadors i autònoms per fer front als efectes de la pandèmia

El departament té activa una base de dades amb empreses i comerços del municipi per fer-los arribar de manera periòdica informació amb noves línies de subvenció o finançament provinents de diferents administracions, adreçades sobretot a pal·liar els efectes de la pandèmia de la covid-19. Qualsevol empresa s'hi pot donar d’alta sol·licitant-ho a promocio@olesademontserrat.cat.

Image
Façana de Promoció Econòmica a Cal Rapissa

El departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat té activa una base de dades amb empreses i comerços del municipi per fer-los arribar de manera periòdica informació amb noves línies de subvenció o finançament provinents de diferents administracions, adreçades sobretot a pal·liar els efectes de la pandèmia de la covid-19. Qualsevol empresa del municipi es pot donar d’alta a la base de dades, sol·licitant-ho al correu electrònic promocio@olesademontserrat.cat. Les darreres que ha difós són les línies d’ajuts de la Generalitat per a persones autònomes i també treballadors afectats per ERTO i fixos discontinus, aprovades el 26 de gener, des les quals els darrers dies es van publicar dues ordres amb les bases reguladores.

Es tracta de l’ordre TSF/63/2021 per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de l'ajut extraordinari adreçat a persones treballadores afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació com a conseqüència de la crisi derivada de la covid-19 i a persones amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària; i l’ordre TSF/64/2021 per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels ajuts extraordinaris per al manteniment de l'activitat econòmica enfront de la covid-19 per a persones treballadores autònomes individuals o persones treballadores autònomes que formin part d'una microempresa.

Aquestes dues ordres desenvolupen les bases dels ajuts que es van recollir al decret llei 39/2020 de mesures extraordinàries de caràcter social per fer front a les conseqüències de la covid-19. En el cas dels autònoms es va fixar  un ajut extraordinari i puntual per un import fix de 2.000 euros per tal d’afavorir el manteniment de l’activitat econòmica de les persones treballadores autònomes. El decret llei 46/2020 va regular el règim jurídic dels ajuts extraordinaris i va incorporar un tràmit potestatiu d’inscripció prèvia per tal de poder tenir un nombre de potencials beneficiaris. Les inscripcions es podien fer del 19 al 26 de febrer. Per a aquestes ajudes s’han rebut prop de 330.000 sol·licituds.

Pel que fa a l’ajut per a treballadors fixos discontinus i treballadors afectats per ERTO, l’han demanat més de 142.000 persones, que rebran un pagament únic que oscil·larà entre els 600 i els 900 € en funció del temps que portin aturats.

Aquestes ajudes han generat moltes consultes al departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, des d’on es recorda que només hi optaran les persones que van fer la inscripció obligatòria prèvia.

Des de Promoció Econòmica s’ha enviat informació als col·lectius interessats en aquests ajuts. De fet, des que va esclatar l’estat d’alarma el març de 2020, les consultes més nombroses que ha rebut el departament han estat en referència a possibles línies de subvenció per atendre els efectes de la pandèmia. Sílvia Prados, tècnica del departament, ha apuntat que el termini per resoldre les sol·licituds és d’un màxim de tres mesos i que la Generalitat anirà notificant i fent els pagaments. Les persones beneficiàries poden fer el seguiment de l'estat de la sol·licitud a l'espai Àrea privada del portal corporatiu Canal Empresa en el cas dels autònoms i al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya en el cas dels ajuts per a persones afectades per un ERTO.

El departament de Promoció Econòmica atén qualsevol dubte o informació sobre aquestes ajudes a treballadors i autònoms, malgrat no siguin convocades per l’ajuntament. A més d’informació i assessorament al teixit empresarial del municipi, també atén qüestions relacionades amb formació i ocupació. Per contactar-hi, només cal enviar un correu electrònic a promocio@olesademontserrat.cat o trucar al 93 778 00 50 Opció 3. La seu presencial del departament es troba a l’edifici de Cal Rapissa (c/Ample, 25).