28/10/21

Presentació del projecte Tecnoalimentària a les empreses del sector de l'alimentació

Està impulsat per sis ajuntaments de la comarca: Sant Andreu de la Barca, Olesa, Abrera, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires i s’emmarca dins el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona. L’objectiu és millorar el talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

Image
Banner Tecnoalimentària

El proper 4 de novembre, l'Ajuntament d'Olesa, juntament amb la resta de consistoris del Baix Llobregat Nord presenten el projecte Tecnoalimentària a les empreses dels seus municipis. La iniciativa vol crear un hub d’empreses del sector de l’alimentació.

La jornada de presentació tindrà lloc el 4 de novembre a Sant Andreu de la Barca i està oberta tant a les companyies d’alimentació com a d’altres relacionades amb el sector. Iolanda Muñoz, responsable del departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa explica que "la creació d’un HUB empresarial específic de la cadena de valor de l’alimentació permetrà generar sinergies i aliances entre les empreses i les entitats públiques i privades del Baix Llobregat Nord que hi participem Facilitant l’impuls de la digitalització del sector agroalimentari com a motor del desenvolupament econòmic de la zona".

El projecte està impulsat per sis ajuntaments del territori: Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Abrera, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires i s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona.

Un dels seus objectius principals és el de crear un hub empresarial que generi aliances estratègiques entre les empreses que participin de la cadena de valor de l’alimentació al Baix Llobregat Nord amb la digitalització del teixit empresarial com a teló de fons.

La responsable del departament de Promoció Economica ha explicat que "l’era post covid-19 ve marcada per la transformació digital de les empreses i, per això, és necessari que des dels ajuntaments les acompanyem en el procés de digitalització. La implementació de tecnologia ha de tractar-se com un element diferenciador i necessari que permetrà augmentar les competències tecnològiques de persones, empreses i emprenedors/res. En aquest sentit, el projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord és una eina que ha de servir per potenciar i dinamitzar la cadena de valor del sector alimentari de les poblacions que hi participem" i afegeix "pensem que ha de tenir un impacte positiu tant a nivell de la millora de la competitivitat de les empreses i del creixement econòmic del nostre municipi, com en la qualitat de vida de les persones perquè suposa una millora de les seves competències i del talent local. Per aquest motiu, el projecte incorpora l’estudi de diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori, que serveix per de detectar les necessitats de les empreses i de les persones, tant de treballadors/es en actiu com en recerca de feina".

L’acte comptarà amb la presència de la Consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell; i el Director General de Danel Capital i expert en finançament empresarial, Sergi Jiménez; qui donarà un enfoc pràctic de com les empreses de la cadena de valor de l’alimentació podran accedir als fons de recuperació Next Generation. Estarà coordinat per l’empresa del territori Societat Empresa, responsable de dur a terme l’estudi de diagnosi i pla d’acció del projecte.

La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord és un projecte molt ambiciós perquè ha de servir per:

-Potenciar la recuperació de les empreses més afectades en la cadena de valor, incorporant i garantint la implementació de tecnologia com a element diferenciador.
-Fomentar el creixement i sostenibilitat de les empreses per què actuïn com a força motora de recuperació a les poblacions i puguin així, crear llocs de treball i generar sinergies amb altres empreses.
-Crear un HUB d’empreses, autònoms i entitats que formen part de la cadena de valor de l’alimentació que ajudi a potenciar la inserció laboral de persones en situació d'atur, augmentant les seves competències tecnològiques.
-Desenvolupar el coneixement i competències tecnològiques de les persones que treballen al sector i dels seus empresaris/es i emprenedors/es.
-Fomentar la creació de noves empreses en dos enfocaments: empreses tecnològiques especialitzades a donar serveis a tota la cadena de valor i empreses de la cadena de valor que disposin d'un alt grau de tecnologia.
-Accelerar i facilitar el procés de digitalització de les empreses ja existents i millorar així la seva competitivitat per enfocar la globalització i els nous hàbits de consum.
-Potenciar la creació d'empreses d'alimentació que tinguin com a valor diferenciador la producció, comercialització, manipulació o distribució de productes alimentaris saludables-.

Programa de la jornada informativa sobre el projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord i Next Generation
Dia i hora: Dijous, 4 de novembre de 2021, a les 10:00
Lloc: Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca

De 9:30 a 10h Arribada assistents

De 10 a 10:15h Benvinguda i presentació
Benvinguda a càrrec de l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca
Presentació a càrrec de Lourdes Borrell, consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat

De 10:15 a 10:30h Precs i preguntes de l’exposició de la consellera
Amb Roger Molins, Coordinador de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic i Acompanyament Local del Consell Comarcal del Baix Llobregat

De 10:30 a 11h Oportunitats dels fons Next Generation per a la cadena de valor de l’Alimentació al Baix Llobregat Nord
Sergi Jiménez, General Manager de Danel Capital. Expert en finançament empresarial
Precs i preguntes

D'11 a 11:20h Presentació projecte Tecnoalimentària
Societat i Empresa

D'11:20 a 12h Networking i pica pica als jardins del Teatre Núria Espert

Les empreses interessades es poden apuntar en el següent enllaç.