09/02/22

La preinscripció escolar per segon cicle d'educació infantil i primària serà del 7 al 21 de març

La Generalitat ha avançat les dates de preinscripció i matrícula per al nou curs. El període de preinscripció per a l’educació infantil de segon cicle i educació primària serà del 7 al 21 de març, i per a l’educació secundària obligatòria, del 9 al 21 de març. Enguany es recuperen les jornades de portes obertes en format presencial.

Image
Vist d'esquena una classe d'un centre educatiu

S’acosta la preinscripció del curs escolar 2022-2023 i el Departament d’Educació de la Generalitat ja ha fet un primer avançament de les dates. El període de preinscripció i matrícula escolar per a l’educació infantil de segon cicle i educació primària serà del 7 al 21 de març, ambdós inclosos; i per a l’educació secundària obligatòria, del 9 al 21 de març.

Pel que fa als ensenyaments post-obligatoris, la preinscripció serà del 20 al 26 d’abril, en el cas de batxillerat; i del 17 al 23 de maig, per als cicles de grau mitjà de formació professional, i d'arts plàstiques i disseny.

En el cas dels cicles de grau superior d’FP, i per les arts plàstiques i disseny, la preinscripció serà entre el 25 al 31 de maig.

Finalment, per ensenyaments esportius, el període de presentació de sol·licituds és del 2 al 23 de maig.

Portes obertes als centres educatius

L’any passat, degut a la pandèmia, les visites als centres escolars van ser en format telemàtic, però aquest any els centres educatius recuperen les jornades de portes obertes en format presencial.

Les jornades de portes obertes als centres educatius són els següents dies:

Data i hora Centre Educatiu Més informació

 
19/2/2022Escola Povillhttps://povillolesa.creixen.coop/
20/2/2022 / 11hEscolàpies Olesawww.escolapiesolesa.org
21/2/2022Escola Sant Bernathttps://agora.xtec.cat/ceip-santbernat/
22/2/2022Escola Josep Ferrà i Estevahttps://agora.xtec.cat/ceip-ferra/portes-obertes/ 
23/2/2022Escola Puigventóshttps://escolapuigventos.cat/
24/2/2022Escola M. De Déu de Montserrathttps://agora.xtec.cat/ceipmarededeumontserrat/
26/2/2022Institut Creu de Sabahttp://www.creudesaba.cat/
05/3/2022 / 11hInstitut Daniel Blanxartwww.insdanielblanxart.cat 
06/3/2022Daina Isard Cooperativa d’Ensenyamentadmissions.daina-isard.cat

La preinscripció i matrícula del curs escolar depèn del departament d’Ensenyament de la Generalitat i des de l’Ajuntament es fa un acompanyament i s’informa de tot els procés. Les famílies amb infants nascuts al 2019, que el proper curs començaran P3, rebran una carta informativa detallant tot el procés i la guia de centres escolars al municipi.

La Cap del departament d’Ensenyament, de l’Ajuntament d’Olesa, Georgina Solanes, explica que “des del departament d’Ensenyament s’ha programat una xerrada informativa per informar sobre l’inici d’escolarització a les famílies amb infants que el proper curs faran P3, i una altra, per a les famílies amb alumnes que comencin 1er d’ESO, perquè creiem que és important acompanyar aquestes transicions educatives, que són també transicions vitals”.

Les dues sessions informatives seran el 3 de març a la Casa de Cultura. A les 15.15h serà una sessió adreçada a famílies amb infants que començaran P3, i posteriorment a les 17h, per a les famílies amb alumnes que iniciaran 1er d’ESO.

Als enllaços adjunts tota la informació al detall del calendari del procés de preinscripció, la guia dels centres educatius d’Olesa, els codis de cada centre per a la preinscripció i enllaços web.

Documents relacionats