24/11/21

La Policia Local d'Olesa intensifica el control de la circulació dels patinets elèctrics

La setmana vinent s'iniciarà una campanya específica de vigilància amb controls estàtics i dinàmics en diferents punts del municipi, a diferents hores. Es multarà qui no compleixi la normativa.

Image
Patinet elèctric circulant

La Policia Local d’Olesa intensificarà a partir de la setmana vinent la vigilància i control de la circulació dels vehicles de mobilitat personal, principalment els patinets elèctrics. Per reforçar la informació sobre la normativa, inclosa a l'ordenança de circulació i seguretat viària, l’Ajuntament ha enviat informació a escoles i instituts, ja que el patinet elèctric és un tipus de vehicle molt utilitzat per alumnat i famílies.

De fet, l’ús del patinet elèctric s’ha popularitzat els darrers mesos i Ajuntament i Policia Local han rebut queixes per la conducció incívica i infractora d’algunes persones. Des que es va aprovar la nova ordenança municipal de circulació i seguretat viària, la Policia Local ha sancionat 18 persones per infraccions circulant amb un vehicle de mobilitat personal. D’aquestes, tretze eren per circular sense casc, quatre per circular per la vorera i una per circular dues persones en un patinet. Cada sanció era de 100 €.

Ara, la Policia Local iniciarà la setmana vinent una campanya específica de vigilància de la circulació dels vehicles de mobilitat personal, amb controls estàtics i dinàmics en diferents punts del municipi, a diferents hores. Sobretot s’incidirà en aquells espais amb més afluència de vianants. La campanya pretén conscienciar sobre les conductes i accions de risc que cometen les persones que condueixen aquest tipus de vehicles.

Precisament, la difusió sobre la normativa feta a escoles i instituts pretén implicar “una actors molt importants en la prevenció i conscienciació, com són els centres educatius”, segons ha remarcat Carmelo Carrasco, caporal responsable de la unitat de Trànsit de la Policia Local d’Olesa. Carrasco ha remarcat que “el jovent és un dels col·lectius que més utilitza el patinet, però també ho fan moltes famílies, i per això és important que tinguin clara la normativa i que des de petits els infants sàpiguen com circular de manera segura”.

Com han de circular els patinets elèctrics?

  • És obligatori portar casc, elements reflectants i llum al vehicle.
  • No es pot circular per la vorera i tampoc per zones de vianants. Per tant, no es pot circular per llocs com el Parc Municipal i els voltants del llac, la Rambla, o les places.
  • Està prohibit que vagin dues persones en un mateix patinet.
  • No es pot circular mirant el mòbil, bevent o menjant o carregats de bosses amb el patinet elèctric.
  • S’han de respectar les normes de trànsit. La velocitat màxima és de 25 km/h, però hi ha llocs on com a màxim és de 20 km/h, concretament als carrers de plataforma única; o de 10 km/h, a l’illa de vianants del nucli antic. S’han de respectar semàfors, senyals de trànsit o sentits de  la circulació.

Podeu consultar l'ordenança de circulació i seguretat viària als documents adjunts.