19/04/22

Tot a punt per viure un Sant Jordi ple d’activitats a Olesa

La celebració de la diada de Sant Jordi es viurà enguany a Olesa novament amb activitats al carrer i la tradicional fira de parades, llibres, roses i activitats infantils.

Image
Cartell verd de fons amb roses dibuixades de sant jordi amb totes les activitats de cap de setmana

Després de dos anys de restriccions per la pandèmia del Coronavirus Olesa torna enguany a recuperar amb força la celebració de la diada de Sant Jordi amb activitats per a tothom. Els actes comencen demà dimecres, tot i que el gruix de les activitats es concentraran dissabte, dia de Sant Jordi, amb la fira de parades de llibres, roses, artesania, signatura de llibres d’autors locals i activitats per a petits i grans, i el lliurament dels Premis Sant Jordi Infantil i Juvenil. Totes les activitats són gratuïtes.

Els actes comencen dimecres 20 amb dues activitats que acollirà la Biblioteca Santa Oliva: a les 17.30 h el club de lectura “Menjallibres”, per a nois i noies de 5è i 6è de primària; i a les 19 h, la presentació del llibre “La otra cara de la ambulància”, a càrrec de Jordi Catalan. Els beneficis de la venda d’exemplars es destinaran a la Fundació Sant Joan de Déu.

Divendres 22, la Biblioteca Santa Oliva acollirà un altra presentació i xerrada amb la psicòloga olesana Encarna Delgado, autora del llibre “Almaterapia”, a les 18 h. I a les 19.30 h, hi haurà un recital de poesia de dones que fusiona música i literatura “Revetlla de Sant Jordi amb Rumbesia!”, amb Jose Panzano.

Dissabte, diada de Sant Jordi, es concentraran els actes principals. El Parc Municipal i plaça de Fèlix Figueras i Aragay seran els centres neuràlgics de la majoria d’activitats que s’organitzaran.

El carrer de Salvador Casas, plaça de Fèlix Figueras i Aragay, i Parc Municipal  acolliran des de les 9 h del matí i fins a les 21 h, parades de roses, llibres, artesania i activitats infantils. Hi participen les entitats: Acaima Olesa, Agrupament Escolta Sant Bernat de Claravall, AMPA Escolàpies, Associació Pro disminuïts Santa Oliva, Associació Veïnal La Rambla-Eixample, CECSCAT -associació de persones amb capacitats diverses-, Creu Roja, Fal·lera Olesana, Associació de Geganters, Edicions Paper d’Estrassa, Escola Povill,  Llibreria Literator, Llibreria Núria, Olesa Ateneu, UEC i la Fundació Vicente Ferrer.

Al llarg de tot el dia al carrer de Salvador Casas també hi haurà la signatura de llibres d’autors i autores olesanes, i l’emissora local d’Olesa Ràdio emetrà al llarg de tot el matí un programa especial de Sant Jordi des de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. També s’instal·larà el Punt Lila feminista i LGTBIQ+ de 10 h a 14 h.

A partir de les 10.30 h i a les 12 h del migdia, davant de la Casa de Cultura, els alumnes de l’Escola Municipal de Musica oferiran diferents concerts: taller i orquestra d’acordions, taller de música tradicional i Fanfara.

A les 11 h, a la plaça Fèlix Figueras i Aragay, hi haurà l’espectacle Dracs! Sessió de narració oral de contes per a famílies amb infants a partir de 3 anys, de la mà del contacontes Ferran Martín.

A la mateixa hora, a la Biblioteca Santa Oliva, hi haurà la presentació del llibre “Per Sant Jordi, més dones olesanes”, d’Edicions Paper d’Estrassa.

Al migdia, a l’escenari del Parc Municipal, hi haurà un dels actes centrals de la festivitat, el Lliurament del 30è Premi Sant Jordi Infantil i Juvenil, amb la col·laboració dels centres educatius del municipi.

Tot seguit, a les 12.30 h, també al Parc Municipal, s’organitza el Taller Infantil d’Il·lustració, amb Núria Fandos.

Per la Diada de Sant Jordi , ja és tradició a Olesa els Tastets Musicals, al Parc Municipal (darrera de l’Ajuntament). A partir de les 13 h es podran degustar tastets dels diferents restaurants del municipi com La Sardana, Cal Ximo, Omnívor, La Creperia, 0% Gluten, Ekinozio, Cafè del Teatre, Cal Tallón i Els Salistes. L'Escola Municipal de Música amenitzarà el vermut amb concerts de les formacions Combo d'adults, Duet de veus i Jazz Band. També hi haurà Food Trucks.

La Diada de Sant Jordi continuarà a la tarda amb més festa i activitats al Parc Municipal. A les 17.30 h, un espectacle d’animació infantil “Els Més Tumàcat en concert” a l’escenari del Parc.

A la mateixa hora, a les 17.30 h, davant de l’Ajuntament, s’organitzarà la Lectura de textos de Joan Fuster, Guillem Viladot i Gabriel Ferraté, que organitza l’Associació de Persones amb Capacitats Diverses-CECSCAT.

Una mica més tard, a les 18 h hi haurà el Taller Infantil d’Il·lustració i Estampació de bosses de roba, amb Mònica Ortega, que organitza Edicions Paper d’Estrassa, també al Parc Municipal. I a les 18.30 h, lectura pública de poesia “A tota veu”, que organitza l’entitat Òmnium Cultural a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay.

Tancarà la celebració de la diada de Sant Jordi el concert amb “Doc & Friends” , a les 19.30 h, a l’escenari del Parc Municipal.

L’endemà, diumenge 24, engegarà amb la Passejada Literària que farà un recorregut per descobrir diferents paratges de la vila d’Olesa on apareixen diverses obres literàries. Per participar en aquesta activitat cal fer reserva prèvia a la plataforma vivetix.com o al telèfon 93 778 00 50 (extensió 4031) abans de dijous 21. La sortida de la passejada literària serà a les 10 h des de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay.

A la tarda, a les 17.30 h el Teatre El Casal acollirà  l’espectacle familiar “Vers per on- poesia pop”,  de la Companyia Pentina el Gat. I a les 19 h, a la plaça de la Sardana, hi haurà una nova Ballada de Sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa.