28/11/23

Olesa commemora el Dia Internacional de la Mediterrània

L’Ajuntament d’Olesa ha organitzat diferents activitats per reivindicar la tolerància, la cultura, el desenvolupament sostenible i la cooperació a la Mediterrània.

Image
Cartell Dia Internacional de la Mediterrània 2023

El municipi se suma un any més a la commemoració del Dia Internacional de la Mediterrània, que se celebra el 28 de novembre. Al voltant d’aquest dia, el departament de Polítiques Migratòries, Antiracisme i Cooperació de l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat diferents activitats per promoure el diàleg i la cooperació a la Mediterrània i visibilitzar aquelles iniciatives que fomenten la tolerància, la cultura, el desenvolupament sostenible i la cooperació entre països.

La cap del Departament de Polítiques Migratòries, Antiracisme i Cooperació de l’Ajuntament d’Olesa, Alba Tarroc, ha explicat que “l’objectiu és posar en valor la gran diversitat que acull el mar Mediterrani i alhora reflexionar sobre les desigualtats entre les seves dues ribes, on en el que portem d’any ja han mort 2.500 persones intentant travessar el Mediterrani”.

Audio file

Demà dimecres 29, a les 17.30h, es farà l’activitat infantil “Dibuixem el nostre rostre de la Mediterrània”. Aquesta és una activitat adreçada a infants i famílies on els participants  dibuixaran el seu propi “rostre de la mediterrània”. L’acte s’acompanyarà d’un petit conta-contes amb històries del Mare Nostrum. L’activitat es farà al Casal Cívic i Comunitari, al carrer de les Angelines (antiga carretera de La Puda).

La següent activitat serà divendres 1 de desembre amb els Contes del Sud de la Mediterrània. En aquesta sessió de l’hora del conte, s’explicaran històries populars de països del sud de la Mediterrània (Marroc, Tunísia, Egipte...) per acostar als participants a la diversitat de la regió mediterrània i de les persones que l’habiten. Es farà a les 18 h, a la biblioteca Santa Oliva. Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció.

Fins el dia 8 de desembre es pot visitar l’exposició “Rostres de la Mediterrània”, de l’entitat Stop Mare Mortum, exposada al Casal Cívic i Comunitari d’Olesa, al carrer de les Angelines (antiga carretera de La Puda).

Audio file

Commemoració dels Estats Membres de la Unió per la Mediterrània

El novembre de 2020, els 42 Estats membres de la Unió per la Mediterrània van declarar oficialment el 28 de novembre com el Dia de la Mediterrània, coincidint amb l’inici del Procés de Barcelona el 1995, i el compromís dels països euromediterranis de convertir la regió en un espai comú de pau, estabilitat i progrés socioeconòmic compartit.

D’aquesta manera se celebra cada any aquest dia per fomentar el diàleg intercultural, celebrar actes culturals i socials, així com llançar iniciatives de cooperació a la regió.