23/11/22

Olesa commemora el Dia Internacional de la Mediterrània

L’Ajuntament d’Olesa ha organitzat una jornada d’activitats el 26 de novembre per reivindicar la tolerància, la cultura, el desenvolupament sostenible i la cooperació a la Mediterrània.

Image
Cartell informatiu activitats sobre el Dia Internacional de la Mediterrània

Impulsat per la Unió pel Mediterrani, el Dia Internacional de la Mediterrània es commemora el 28 de novembre coincidint amb l’inici del Procés de Barcelona el 1995, i el compromís dels països euromediterranis de convertir la regió en un espai comú de pau, estabilitat i progrés socioeconòmic compartit. En el marc d’aquesta celebració, el departament de Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat una jornada d’activitats de sensibilització el proper dissabte, 26 de novembre, que pretén posar en valor la gran diversitat cultural del Mediterrani, i reflexionar sobre les desigualtats entre les seves dues ribes i el patiment de les persones que intenten creuar-la.

Alba Tarroc, cap del departament de Diversitat i Cooperació, ha explicat que l’objectiu de la jornada és “generar una identitat mediterrània comuna mirant al Mediterrani com un espai d’intercanvi i d’unió entre pobles” i ha afegit que “no només ens hem de sentir europeus sinó també mediterranis”.

La primera proposta, “Pintem un mapa gegant de la Mediterrània”, és una activitat dirigida als infants i a les seves famílies que es farà d’11.00 h a 14.00 h a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. Acompanyats d’un dibuixat professional, es pintarà un mapa gegant de la Mediterrània i es parlarà de les diferents cultures que conviuen en aquest mar des de fa segles.div

D’altra banda, d’11.30 h a 12.30 h, l’auditori de la Casa de Cultura acollirà una xerrada-taller a càrrec de Proactiva Open Arms. L’ONG catalana presentarà la feina que desenvolupa en el salvament de vides al Mediterrani i convidarà a la reflexió sobre les desigualtats i injustícies que impulsen els processos migratoris entre les seves dues ribes. En aquest sentit, Tarroc ha recordat que “el 2021 es calcula que unes 1.800 persones van morir o van desaparèixer al Mediterrani mirant de creuar-lo”.