25/07/23

L'Ajuntament signa el contracte amb la fundació Salas per a la construcció de 28 habitatges de lloguer assequible en un solar municipal

La promoció serà possible gràcies a una subvenció de 600.000 € de fons europeus aconseguida per l'Ajuntament. Hi haurà una reserva mínim del 25% d'habitatges per a joves i un 25% més per a gent gran.

Image
Solar cedit per l'Ajuntament per a la construcció d'habitatge de lloguer protegit a càrrec de la Fundació Salas

Després de l'adjudicació de la concessió feta el mes de maig, l’Ajuntament d’Olesa ha signat amb la Fundació Salas el contracte que dona llum verda a construir una promoció de 28 habitatges de lloguer assequible en un terreny municipal ubicat al carrer de la Indústria, darrera la residència Santa Oliva. Aquesta promoció serà possible gràcies a la subvenció de 600.000 € aconseguida per l’Ajuntament d’Olesa provinent dels fons europeus NextGenerationEU, dels quals només 35 municipis de tot Catalunya n'han estat adjudicataris. 

Aconseguit l’ajut i després de la convocatòria d'un concurs obert, l’Ajuntament d’Olesa va adjudicar el projecte a la Fundació Salas, una entitat sense ànim de lucre nascuda l’any 2004 que forma part de la coordinadora de fundacions d’habitatge social Cohabitac.

Segons recull el contracte acabat de signar, per fer possible la promoció l’Ajuntament cedeix un solar de 1.584 m2 per un període de 75 anys. Amb l’adjudicació, la Fundació Salas es compromet a construir i gestionar un edifici amb 28 habitatges i destinar lo  a lloguer protegit, amb reserva del 25% dels habitatges per a gent jove i un 25% més per gent gran. L’edifici serà de planta baixa més tres plantes pis, amb places d’aparcament en superfície i zona verda. Els habitatges tindran entre un i dos dormitoris, amb superfícies d’entre 40 i 65 m2 aproximadament.

Planta tipus de la promoció d'habitatges de lloguer assequible que la fundació Salas farà al carrer de la Indústria    Ubicació dels 30 habitatges que la fundació Salas farà a un solar municipal del carrer de la Indústria

La inversió que haurà de fer la Fundació Salas ascendeix a uns 2,3 milions d’euros i comptarà amb l’ajut dels fons europeus per valor de 600.000 € aconseguits per l’ajuntament. 

El regidor d'Habitatge de l'Ajuntament d'Olesa, Marc Serradó, ha destacat que la subvenció atorgada i l'acord amb la Fundació Salas "és una oportunitat molt important i un exemple de com, cedint sòl municipal, l'ajuntament pot aconseguir habitatge dotacional de lloguer" sobretot tenint en compte que Olesa està inclosa com a zona de mercat d'habitatge tens de Catalunya. Serradó ha assegurat que "des de l'Ajuntament treballarem perquè tot el procés de construcció i posada en marxa es faci al més aviat possible". 

Audio file

Les persones que vulguin accedir a algun d’aquests habitatges s'han d'inscriure al Registre de Sol·licitants d’HPO. Per fer-ho, podeu enviar un correu electrònic a l’Oficina Local d'Habitatge a habitatge@olesademontserrat.cat