03/12/22

Olesa celebra la festa d’hivern al mercat de pagès Origen Montserrat

Un tast d'olis, una mostra de cuina en directe, activitats infantils, un concert i parades de productes d'artesania i d'alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat han estat els ingredients principals.

Image
Vista de les parades de productes del Parc Rural del Montserrat

La plaça de les Fonts i el carrer dels Arbres s'han omplert aquest dissabte de parades i propostes que tenien la gastronomia i els productes de proximitat del Parc Rural del Montserrat com a eix central.

Durant tot el matí, els visitants han pogut comprar vi, mató i formatges, oli d’oliva verge extra i tota mena de fruites i verdures de l’horta ecològica cultivades al Parc Rural. També s’hi han trobat els productes dels artesans de l’Associació Terra i Mans.

A més de les parades dels productors, la festa d'hivern del mercat Origen Montserrat ha acollit diverses activitats. A les 10.00 h la Casa de Cultura ha acollit un taller de tast d’olis locals guiat per un expert de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries IRTA.  A les 10.30 h la canalla ha pogut gaudir amb els contacontes “De Moment Fantàstics”, que han ofert cançons i contes populars, i amb la carpa infantil amb activitats d’origami, pintar dibuixos i pinta-cares. Els adults han pogut participar en el taller “Farmaciola natural”, a càrrec d’“Arrels Voladores” i veure el showcooking (cuina en directe) a càrrc del cuiner Jordi Llobet, que ha mostrat com es feia un arròs amb llet i una quiche Lorraine. Ja al migdia, el grup “Corrandes són Corrandes” ha ofert un concert folk

Abans de tancar el Mercat, s'ha fet el sorteig d’un Lot de Nadal de productes gastronòmics del territori entre els participants en la gimcana gastronòmica que també s'ha fet i les persones que havien comprat algun producte.

Un mercat per difondre el valor gastronòmic de Montserrat

El mercat de pagès Origen Montserrat va néixer el passat mes de juny per difondre el valor gastronòmic dels productes de proximitat propis del Parc Rural del Montserrat, amb seu a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) i a El Bruc (Anoia). A més de les parades de venda directa dels pagesos de la zona que ofereixen els seus productes d’alta qualitat, les festes del canvi d’estació fan que la visita al mercat sigui una experiència més completa, ja que durant tot el matí se celebren múltiples activitats per a tots els públics.

El mercat Origen Montserrat està organitzat pel Parc Rural del Montserrat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments d’Olesa de Montserrat i El Bruc.