15/05/24

Olesa celebra la Nit dels Museus al Centre Cultural Cal Puigjaner

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, la Nit dels Museus al Centre Cultural Cal Puigjaner vol acostar l'espai al públic a través d'activitats culturals per a tots els públics en un ambient atractiu.

Image
Cartell de la Nit dels Museus al Centre Cultural Cal Puigjaner 2024

Cartell de la Nit dels Museus al Centre Cultural Cal Puigjaner.

El pròxim 18 de maig, el Centre Cultural Cal Puigjaner d'Olesa de Montserrat s'unirà a la celebració de la Nit dels Museus, una iniciativa global que té lloc anualment per apropar el patrimoni cultural a tota la ciutadania. Aquesta jornada, impulsada per la Regidoria de Patrimoni i Turisme, oferirà una variada programació d'activitats gratuïtes que tindran lloc entre les 18 i les 24 h.

El regidor de Patrimoni i Turisme, Xavier Rota, ha expressat la seva il·lusió per aquesta primera edició de la Nit dels Museus a Olesa de Montserrat: "És la primera vegada que ho fem, i l'objectiu és que el Centre Cultural de Cal Puigjaner esdevingui un punt de trobada per a tots els olesans i olesanes".

Audio file

Activitats programades a Cal Puigjaner

La programació a Cal Puigjaner inclourà diverses activitats destinades a tots els públics. Segons el regidor de Patrimoni i Turisme, Xavier Rota, "la voluntat és apropar el patrimoni cultural i el contingut de Cal Puigjaner a tots els segments de la població, incloent nens, joves i famílies".

Audio file

A partir de les 18 h, es donarà inici a la jornada amb una degustació de productes locals coordinada pel Parc Rural de Montserrat, amb la participació dels productors olesans Celler Cadevall i embotits Segalito. Les parades gastronòmiques estaran situades al pati fins a les 24 h.

A les 18.30 h, l'animador infantil Jaume Barri oferirà una activitat per als més petits, que s'acompanyarà amb una xocolatada. Posteriorment, a les 19.30 hores, es duran a terme tallers familiars com la fabricació d'espelmes, escriptura i creació de sacs aromàtics. Aquests tallers seran impartits per artesans i l'Associació Cultural de la Festa dels Miquelets.

Per tancar la nit, a partir de les 22 h, els assistents podran gaudir dels "tastets musicals" amb actuacions en dos espais del centre cultural. Al celler, el guitarrista Pau Mainé oferirà un concert de guitarra intimista, mentre que al pati serà el torn de la saxofonista olesana Roser Monforte, acompanyada del percussionista Pepe Martínez, que tocarà instruments fets de fang.

La Nit dels Museus és una esdeveniment que se celebra arreu del món coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, establert pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) el 18 de maig de 1977. Aquesta iniciativa busca sensibilitzar sobre la importància dels museus en el desenvolupament de la societat i promoure l'accés a la cultura a través d'activitats especials i l'obertura gratuïta dels espais museístics. Enguany, sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar", es vol destacar el paper dels museus en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i en la millora del benestar social.