13/09/21

Minut de silenci com a mostra de suport a les víctimes i afectats per l'incendi de Sant Bernat

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera i el regidor de Benestar Social, Jordi Martínez, han rebut les famílies i els han manifestat tot el suport de l’Ajuntament en fer possible superar aquest tràngol.

Image
Concentració de persones davant l'Ajuntament per mostrar suport a les famílies afectades

Desenes de persones s’han aplegat avui davant l’Ajuntament d’Olesa per mostrar el seu suport i condol a les famílies afectades per l’incendi en un bloc de pisos del barri de Sant Bernat ocorregut dissabte a la nit. Durant la concentració s’ha fet un minut de silenci en un dilluns que l’Ajuntament d’Olesa ha decretat com a dia de dol oficial. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, així com de diferents regidors i regidores de l’Ajuntament d’Olesa, i el conseller de Serveis Socials del Consell Comarcal del Baix Llobregat, José Antonio Monteagudo.

Al minut de silenci també hi ha assistit algunes de les persones afectades per l’incendi i familiars de la persona que hi va perdre la vida, una dona de 71 anys. Precisament, acabada la concentració, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera i el regidor de Benestar Social, Jordi Martínez, han rebut les famílies i els han manifestat tot el suport de l’Ajuntament en fer possible superar aquest tràngol.

Abans de procedir al minut de silenci, Miquel Riera ha remarcat que l’incendi ha estat “un cop emocional important” no només per a la comunitat de veïns afectada, sinó també per a tot el barri de Sant Bernat i tot Olesa, sobretot pel gran nombre de famílies afectades. Riera també ha volgut fer extensiu el minut de silenci a totes les víctimes per incendis en habitatges.

Els Mossos investiguen les causes de l’incendi

Els Mossos d’Esquadra continuen la investigació per determinar les possibles causes de l’incendi que va començar al 1r 4a de l’edifici ubicat al número 22 del carrer de Jaume Duran Duran, al barri de Sant Bernat. De moment, 3 dels ferits greus continuen ingressats i 14 persones de cinc famílies de l’immoble estan allotjades per l’Ajuntament a un hotel de Martorell a l’espera que puguin tornar a casa seva, un cop es puguin restablir els serveis de subministrament de gas, llum i aigua.  Els serveis tècnics de l’Ajuntament van inspeccionar l’edifici afectat la mateixa nit de l’incendi així com l’endemà i va determinar que no hi ha dany estructural.

La brigada municipal hi ha anat aquest matí per netejar d’aigua el pis on es va originar l’incendi i també l’escala, i així facilitar que els veïnat que ho necessiti pugui accedir al seu habitatge per recollir algunes pertinences.

En declaracions a Olesa Ràdio, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha destacat que l’Ajuntament s’ha centrat en donar el suport necessari a les famílies afectades i està treballant amb l’objectiu que les famílies puguin tornar al seu habitatge al més aviat possible. I és que, al marge del pis on es va originar el foc, la resta d’habitatges estan en força bones condicions. La principal dificultat és que els subministraments bàsics han quedat afectats. Per aquest motiu, ara és important la diligència de les assegurances de la comunitat de veïns i dels pisos. Segons l’alcalde, des de l’Ajuntament el personal dels Serveis Tècnics i dels Serveis Socials faran acompanyament a les famílies en tot allò que puguin necessitar.