30/05/24

L’Ajuntament d’Olesa actualitza el Pla local de Prevenció d’Incendis

La Diputació de Barcelona lliura a l’Ajuntament d’Olesa el document que recull totes les actuacions en matèria de prevenció d’incendis forestals per al període 2024-2029.

Image
L'Ajuntament d'Olesa es reuneix amb la Diputació de Barcelona per rebre el Pla de Prevenció d'Incendis

L’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, ha rebut de mans del diputat delegat de Prevenció d’Incendis i Gestió Forestal de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega, el Pla local de Prevenció d’Incendis (PPI) per al període 2024-2029. Aquest document tècnic que ara s’aprovarà actualitza el que hi ha vigent. 

El pla fa una radiografia de les més de 1.000 hectàrees forestals que té Olesa i recull un seguit de mesures que cal prendre per gestionar el risc d’incendi, facilitar-ne l’extinció i limitar-ne els efectes. Les mesures que recull el Pla són: la construcció i l’establiment, la millora i la consolidació de les infraestructures territorials estratègiques necessàries per als mitjans terrestres i aeris d’extinció d’incendis forestals. D'aquesta manera, el document indica les infraestructures d’accés i punts d’aigua per a la prevenció d’incendis, preveu la implementació de les franges auxiliars de trànsit per garantir la seguretat dels Bombers quan actuen sobre el terreny, accions de senyalització en els boscos del terme municipal tant de prohibició de fer foc com de pas i incorpora actuacions de manteniment i neteja de vores dels camins de la xarxa bàsica de prevenció, entre d’altres.

L’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, ha explicat que “el Pla local de prevenció d’incendis és un document molt necessari perquè s’estipula les diferents tipologies d’actuacions que s’han de fer per prevenir o actuar en el cas d’un incendi a Olesa, tant a la part industrial, del nucli urbà, com a la zona forestal”.  

Audio file

A la reunió també s’han comentat  les diferents línies de subvencions que concedeix la Diputació de Barcelona als municipis per  les diferents actuacions de la conservació i nova creació d’infraestructures, instal·lació d’hidrants, etc.