24/07/23

Laia Montes: “el repte com a administració local és aterrar al municipi totes les polítiques supramunicipals en matèria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+”

La regidora del Bloc Olesà-CUP, Laia Montes, és la cinquena tinenta d’alcaldia i regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Joventut i Diversitat i Cooperació.

Image
Laia Montes, regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Joventut i Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament d’Olesa

Laia Montes s'estrena aquest mandat com a regidora a l'Ajuntament d'Olesa, dins l’equip de govern, assumint les regidories de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+; Joventut, i Diversitat i Cooperació. Tot i ser la seva primera incursió en l’àmbit polític, Montes compta amb experiència en l’administració local, ja que actualment treballa com a tècnica de Feminismes i LGTBIQ+ en un altre ajuntament i també ha treballat al Departament de Joventut a l’Ajuntament d’Olesa. 

Per a Montes, tot allò relacionat amb Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ és una àrea en creixement en l’àmbit supramunicipal i, per aquesta raó, “el repte que se’ns presenta com a administració local és molt gran, perquè suposa aterrar totes aquestes polítiques de caire supramunicipal al municipi”. La regidora ha avançat que alguns dels objectius de la seva regidoria és "créixer com a departament, donar més prestacions assistencials a les veïnes d’Olesa i treballar en la vessant comunitària, que és molt important i nuclear en qüestió de ffeminismes i LGTBIQ+". 

Audio file

D’altra banda, Montes aposta per incrementar les hores del Servei d’Atenció Integral LGTBIQ+ (SAI ) d’Olesa. “L’acompanyament a la persona que ha patit una agressió s’ha de fer des del punt de vista jurídic i emocional”, ha dit Montes, que també ha destacat que el professionals tècnics hauran de fer pedagogia tant als instituts com als centres de primària del municipi perquè “hem de començar a avançar-nos i tractar aquestes qüestions en una etapa anterior a l’adolescència”. 

Audio file

Pel que fa a Diversitat i Cooperació, Montes té la intenció de mantenir el compromís institucional envers les polítiques antiracistes: “les institucions tenim la responsabilitat de contribuir a l’erradicació del racisme i, per aquest motiu, hem de donar visibilitat a aquesta xacra que arrosseguem com a societat”, ha explicat la regidora.

Montes considera que s'ha de continuar fent pedagogia sobre aquesta matèria als centres educatius del municipi i impulsar polítiques assistencials amb un servei d’acompanyament psicosocial a totes les persones migrades.

Audio file

Acompanyar i facilitar a les entitats i col·lectius juvenils del municipi el desenvolupament de les seves activitats; impulsar el suport emocional del jovent -un col·lectiu que s’ha vist especialment afectat pel context d’aïllament que va provocar la pandèmia de la covid-19-; continuar el projecte Escolta Jove, i treballar en l’àmbit de les xarxes socials de manera transversal amb la regidoria d’Ensenyament són alguns dels eixos que Montes té la intenció de desenvolupar des de la regidoria de Joventut.

Tècnica de Feminismes i LGTBI+, ha estudiat Filosofia i compta amb un Màster en violència masclista

Nascuda a Hospitalet de Llobregat al 1996, amb dos anys es va traslladar a Olesa.

Actualment, treballa com a tècnica de Feminismes i LGTBI+, tot i que va treballar també en l’àmbit de Joventut a l’Ajuntament d’Olesa.

Ha estudiat Filosofia i té un màster en violència masclista. Actualment està cursant un postgrau per a la Igualtat de Gènere i Gestió Pública i el grau en Dret a distància. “Els drets socials són el meu camp d’expertesa i d’interès particular”, ha dit Montes, 

Audio file

Pel que fa al voluntariat, destaca la participació a la brigada José Martí de solidaritat internacional amb el poble cubà. També forma part del projecte olesà d’habitatge cooperatiu La Xicoira.