27/04/21

L'Ajuntament d'Olesa torna a obtenir el 100% del Segell Infoparticipa de Qualitat i Transparència per setè any consecutiu

El Segell Infoparticipa certifica la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, i  un any més el web municipal d'Olesa ha rebut la màxima puntuació d'aquesta distinció promoguda per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Image
Captura de pantalla de la pàgina de l'Ajuntament amb informació de l'agenda

L'Ajuntament d'Olesa ha estat distingit un any més amb el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública local, amb una puntuació del 100%, la màxima possible. Per setè any consecutiu, l'estudi fet per la Universitat Autònoma de Barcelona del web municipal d'Olesa de Montserrat ha conclòs que compleix amb tots i cadascun dels indicadors de qualitat i transparència, i per tant ha tornat Infha d'obtenir el Segell Infoparticipa amb un 100%.

D'aquesta manera, es posa en valor la feina que fa l'Ajuntament per oferir a la ciutadania tota la informació relativa al funcionament del consistori, les eines de participació ciutadana, sobre la gestió dels recursos i l'acció de govern i de l'oposició, entre d'altres, a través del web municipal de manera accessible i entenedora.

El Segell Infoparticipa és un premi atorgat pel Consell Certificador del Mapa Infoparticipa de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb el qual hi col·laboren diversos centres universitaris de tot l'Estat, que avalua els portals web dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions de Catalunya per determinar el grau de transparència i qualitat de la comunicació de l’administració pública.

Olesa és un dels 39 municipis de Catalunya que ha assolit el 100% dels indicadors d’entre els 121 que han obtingut el reconeixement d’un total de 947 municipis avaluats.

Anàlisi de 52 indicadors

El Segell InfoParticipa es basa en els resultats d’avaluar les pàgines webs dels ajuntaments, a partir de 52 indicadors que analitzen si els webs proporcionen informació sobre qüestions que es consideren bàsiques, com ara qui són els representants polítics, com es gestionen els recursos col·lectius i els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Des de la creació d'aquests guardons, amb l'anàlisi de les dades corresponents a l'any 2014, l'Ajuntament ha obtingut el segell en totes les seves edicions, obtenint la qualificació més alta, un 100%, des de l'any 2015 de manera ininterrompuda. Des de l'entrada en vigor de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la iniciativa InfoParticipa ha incrementat el seu nivell d'exigència i cada any és més exigent. Els resultats de les avaluacions es publiquen en un mapa georeferenciat i s'atorga el Segell InfoParticipa als que han obtingut les puntuacions més elevades.

Podeu consultar l'estat de compliment dels indicadors de transparència del web municipal al Mapa InfoParticipa.