08/04/21

L'abocament de deixalles al medi natural pot comportar multes d'entre 301 i 600 euros

A més de l’impacte visual, hi ha residus que poden ser perjudicials per al medi ambient. A la deixalleria municipal s’hi pot portar qualsevol tipus de residu. Es troba al polígon industrial Can Singla. El telèfon de contacte és el 93 778 61 52 i l’horari de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00h i de 16.00 a 19.00 h.

Image
Abocament de deixalles a la muntanya

El departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa recorda que els abocaments de deixalles al medi natural estan prohibits i que són sancionables amb multes d’entre 301 i 600 euros.  El tècnic de Medi Ambient, Martí Figueras, ha remarcat que, a més de l’impacte visual, hi ha residus que poden ser perjudicials per al medi ambient i recorda que ciutadania i empreses poden portar qualsevol tipus de residu a la deixalleria municipal, ubicada al polígon industrial de Can Singla.

Martí Figueras ha lamentat que els abocaments il·legals al medi natural siguin malauradament un fet habitual, i normalment és complicat enxampar les persones infractores “in fraganti” per poder sancionar-les i obligar-les a que retirin les deixalles. Precisament això és el que va succeir la setmana passada, quan la Policia Local va interceptar una furgoneta mentre hi abocava material d’obra a Can Vinyals. En aquesta ocasió es va procedir a sancionar-lo i a obligar-lo a recollir les deixalles dipositades. Com en aquest cas, la majoria d’abocaments il·legals són residus de construcció, electrodomèstics i matalassos.

Figueras ha explicat que “s’han arribat a trobar deixalles a llocs on l’accés és molt difícil i fins i tot perillós”.  Segons el tècnic, a més del cost que suposa la recollida d’aquestes deixalles per a les arques municipals, “aquests abocaments tenen un impacte visual però també sobre el medi ambient si s’hi aboquen residus perillosos”.

Els abocaments il·legals de deixalles es sancionen amb multes d’entre 301 i 600 euros, segons l’ordenança de civisme i convivència, ja siguin al medi natural o també en altres indrets o a les mateixes àrees de contenidors. Des del departament de Medi Ambient s’hi dediquen esforços per tal de facilitar que la ciutadania pugui reciclar i desfer-se de les deixalles de forma adequada i el més sostenible possible. Pel que fa als voluminosos, si no es poden portar a la deixalleria, es poden deixar a l’àrea de contenidors les nits de dimecres, divendres i diumenges.

A la deixalleria municipal s’hi pot portar qualsevol tipus de residu. Es troba al polígon industrial Can Singla. El telèfon de contacte és el 93 778 61 52 i l’horari de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00h i de 16.00 a 19.00 h. Precisament, segons ha anunciat Medi Ambient, a partir del mes de juny entrarà en vigor un nou contracte de gestió de la deixalleria municipal. Un dels serveis que es vol impulsar és el de reutilització d’electrodomèstics o mobles o qualsevol utensili que pugui tenir una segona vida abans de reciclar-ho definitivament.