16/10/23

Obertes les inscripcions per als espais familiars per a nadons i infants fins als 3 anys

L’Ajuntament ofereix espais de trobada amb famílies per compartir i parlar de temes que preocupen sobre la criança dels fills, així com i reforçar una percepció positiva de la maternitat o paternitat.

Image
Cartell Espais Familiars 2023

Fins el 24 d'octubre es poden fer les inscripcions a la nova edició de l'Espai Nadó i l'Espai Joc en Família que organitza l'Ajuntament d'Olesa. Els Espais Familiars són punts de trobada setmanals pensats per a que les famílies amb fills i filles de 0 a 3 anys puguin compartir experiències, alhora que també puguin adquirir diferents aprenentatges relacionats amb la criança. 

Hi participen grups d’un màxim de 10-12 persones, i les persones usuàries, acompanyades dels seus fills i filles, parlen de la nova situació que estan vivint (en el casos de ser pares i mares novells), dels canvis que comporta la natalitat i de com adaptar-s’hi. 

En concret aquests serveis es divideixen en diferents grups d’edat. L’Espai Nadó (0-12 mesos) consta de 10 sessions per compartir l'entorn de criança en el primer any de vida del nadó. Ofereix un lloc on aprendre i practicar activitats útils amb els nadons com ara fer massatges o ensenyar als pares i mares com afavorir el desenvolupament físic, psicològic i emocional dels seus infants. Les famílies participants gaudeixen de propostes per reforçar el vincle a través de petits jocs i reflexions entorn els moments que ens ofereix el dia a dia.

La segona proposta és l’Espai Joc en Família (infants de 1 a 3 anys) que també ofereix 10 sessions per compartir joc i presència en família a través de propostes i espais pensats per a l’etapa evolutiva dels infants, promovent la descoberta i el joc lliure. Es complementa amb 2 sessions de conversa entre adults, oferint un espai per a la reflexió entorn a l'etapa de fills i filles.

En aquestes trobades es tracten temàtiques relacionades amb l'educació i criança dels infants d’aquesta edat, com són quins límits s’han de posar, quin és el millor moment per treure el bolquer, com afrontar els problemes que tenen a l’hora de dormir, etc. També es compaginen amb la realització de tallers i activitats lúdiques per a tota la família.

10 sessions a partir de novembre

L’Espai Nadó es fa els dimarts 7, 14, 21 i 28 de novembre; el 5, 12 i 19 de desembre; i el 9, 16 i 23 de gener; al matí, de 10 h a 11.30 h a la llar d’infants pública Taitom.

Les sessions de l’Espai de Joc en Família es divideixen en dos grups d’edat.  Hi ha un grup per a infants d’1 a 2 anys els dimecres 8, 15, 22 i 29 de novembre; en horari de 17.15 h a 18.30 h. Hi ha un altre grup per a infants de 2 a 3 anys, que faran sessions els dijous 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre; el 14 de desembre; l’11, 18 i 25 de gener i l’1 de febrer al mateix horari de tarda. Aquestes 10 sessions es faran a la llar d’infants pública La Baldufa.

Inscripcions fins el 24 d’octubre

L’Ajuntament d’Olesa ofereix aquests serveis, que tenen un cost de 46,50 euros, a les famílies empadronades al municipi. Les places són limitades. Les persones interessades a participar-hi han de fer la inscripció a tràmits/ensenyament del web municipal o amb cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana OAC.

En el moment de fer la inscripció s'ha d'adjuntar la següent documentació:

  • Sol·licitud d’inscripció al Servei d’acompanyament a la petita infància i a les famílies (Espai Nadó i Espai Joc en família)
  • Fotocòpia del DNI/NIE/Passaport de pare/mare/tutor o tutora. 
  • Llibre de família o bé altres documents relatius a la filiació. En cas d’acolliment, la corresponent resolució.