19/03/24

Alumnat de l'Institut Daniel Blanxart fa una trobada d'empreses simulades

Aquesta és la quarta edició d’aquesta jornades que permeten a l’alumnat posar en pràctica els seus coneixements empresarials i contactar amb empreses representatives del teixit empresarial d’Olesa.

Image
Jornada de Meeting Point a l'Institut Daniel Blanxart

L'alcalde Jordi Parent ha fet el lliurament de certificats als alumnes premiats a la trobada d'empreses simulades

L’alumnat del grau de gestió administrativa i d'administració i finances de l'Institut Daniel Blanxart d’Olesa ha fet aquest matí unes jornades tècniques sobre el funcionament d’una empresa, on l’alumnat ha pogut posar en pràctica tot el que ha treballat en la seva empresa simulada.

L’activitat ha engegat amb l’acreditació dels assistents i tot seguit l’obertura de l’acte, que ha anat a càrrec del director de l’institut, Xavier Favà; l’inspector d’Educació del Baix Llobregat, Pep Vázquez; i l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent

Parent ha destacat la importància de que els instituts organitzin jornades com aquestes “que permeten posar en pràctica tot allò que es treballa al llarg del curs per saber com es forma una empresa. Però més enllà del procés de creació, també és molt important saber parlar en públic i saber relacionar-se amb les persones, perquè al final són les persones les que fan grans les empreses”. 

Audio file

La jornada tècnica ha començat amb l’exposició de les 8 empreses simulades que han creat els alumnes, 6 del Daniel Blanxart i 2 de l’institut Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès, com a centre convidat. Hi ha una que porta funcionant al Daniel Blanxart des del 2018. Representats de cada grup ha fet una explicació de la seva empresa, el serveis que ofereix i com funciona. 

Una de les activitats destacades ha estat el Meeting Point, la recreació d’una trobada d'empreses simulades. La coordinadora, Pilar Moraleda, ha explicat que “l’objectiu és que la informació no només sigui teòrica sinó que l’alumnat la pugui posar en pràctica i que entre les empreses simulades puguin interactuar i intercanviar experiències”.

Audio file

Els alumnes participants també han fet una bona valoració de l’experiència, que, s’exposa a la jornada d’avui, però que es porta temps treballant, com han explicat els ponents Izan Gallardo, Joel Santiago i Albert Gómez.

Audio file
Audio file
Audio file

Al llarg del matí també hi ha hagut taules rodones i càpsules empresarials repartides per diferents espais del centre on han participat, entre d’altres, el regidor de Promoció Econòmica, Domènec Paloma; o la regidora d'Infància i Ensenyament, Anna Valero; i empreses representatives del teixit empresarial d’Olesa com la Kao Corporation, Direxis TGO i Prefabricats Catalunya.

La seixantena d’alumnes participants i els docents han omplert uns qüestionaris on han avaluat les presentacions i els continguts de cada empresa i així s’ha triat a la que ha fet la millor presentació, la millor publicitat i el millor stand de la fira. La sessió ha acabat amb el lliurament de certificats a aquestes empreses. 

Aquestes és la quarta edició d’aquestes jornades que organitza l’Institut Daniel Blanxart i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa, l’Associació Industrial d’Olesa  Asinol, i la Diputació de Barcelona.