28/06/23

Convocatòria d'ajuts al comerç, artesania i moda per impulsar el creixement i la modernització

En el marc del suport al desenvolupament econòmic i la promoció dels sectors comercials, artesanals i de moda, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) presenta dues convocatòries d'ajuts per als comerciants i professionals del sector.

Image
Imatge d'una transacció comercial en un comerç local

Les subvencions convocades pel CCAM representen una gran oportunitat per als comerciants, artesans i professionals del sector de la moda d'Olesa per aconseguir recursos i millorar la seva competitivitat. En ambdues convocatòries la data límit per presentar-s'hi és el dimecres 19 de juliol.

Subvencions en l'àmbit de comerç, artesania i moda

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el CCAM, ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç al detall, serveis, artesania i moda. El programa inclou suport per a l'obertura de comerços, reforma d'establiments, suport als establiments emblemàtics, transformació digital de la indústria de la moda i millora de la sostenibilitat de les marques de moda catalanes, així com el creixement i la competitivitat de l'empresa artesana.

Concretament, el Programa CCAM per al comerç al detall i les empreses de serveis compren les següents subvencions:

  • Empreses del sector comerç i serveis:
    • Suport per a la obertura de comerços i de suport a la reforma i millora d’establiments: Subvencions fins al 50% del projecte fins un màxim de 5.000 euros.
    • Suport per als establiments emblemàtics i singulars: Subvencions fins al 50% del projecte fins un màxim de 25.000 euros.
  • Empreses del sector moda
    • Transformació digital de la indústria de la moda: La subvenció atorgable és de fins el 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 5.000 euros.
    • Millora del grau de sostenibilitat i circularitat de les marques de moda catalanes: La subvenció atorgable és de fins al 50% de la despesa subvencionable, amb un màxim de 5.000 euros.
  • Empreses de l’artesania
    • Creixement i competitivitat de l’empresa artesana: Subvenció de fins al 50% del cost de les accions subvencionables, amb un màxim de 2.500 euros.

Convocatòria del programa de modernització del comerç. Fons tecnològic (Next Generation)

Aquesta convocatòria té com a objectiu impulsar la competitivitat i la modernització mitjançant la transformació digital i sostenible de les petites i mitjanes empreses de comerç, així com les associacions i entitats de comerç. Les subvencions es financen a través dels recursos de l'instrument europeu de recuperació NextGenerationEU. Les persones beneficiàries inclouen 

  • Les persones professionals autònomes donades d’alta en el règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms, titulars d’un establiment de comerç al detall.
  • Les petites i mitjanes empreses titulars d’un establiment de comerç al detall, donades d’alta en el cens de l’impost d’activitats econòmiques.
  • Les entitats territorials, gremis i entitats sectorials de comerç sense ànim de lucre i les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Queden excloses explícitament les empreses fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall. A més, només podran ser beneficiàries les empreses incloses dins la categoria de pime, és a dir, petites i mitjanes empreses (incloses també les empreses de menys de 10 treballadors). L'ajut atorgat pot arribar fins al 80% de les despeses subvencionables amb un màxim de 75.000 euros, amb una inversió mínima de 2.000 euros.

Per obtenir més informació i accedir a les sol·licituds, podeu consultar els enllaços adjunts en aquesta notícia.