16/01/24

L'Ajuntament es reuneix amb la Diputació de Barcelona per parlar de les obres d'ampliació de la biblioteca Santa Oliva

L’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, ha rebut a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, per tractar sobre projectes de municipi com són les obres d’ampliació de la biblioteca Santa Oliva, el projecte de les Vies Blaves o el repartiment de recursos alimentaris a través del Banc d'Aliments.

Image
Visita de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, a l'Ajuntament per a les obres d'ampliació de la biblioteca Santa Oliva

L’Ajuntament d’Olesa s’ha reunit avui amb la Diputació de Barcelona per parlar de la col·laboració econòmica en el finançament de les obres d’ampliació de la biblioteca Santa Oliva.

La visita institucional de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha començat amb la signatura al llibre d’honor de l’Ajuntament. Posteriorment Moret s’ha reunit amb l’alcalde, Jordi Parent; el regidor d’Urbanisme, Marc Serradó; els regidors de l’equip de govern Raül Asensio i Jordi Martínez: i els regidors de l'oposició Cristian Mesa i Carlos Fernández (PSC), per tractar de les obres d’ampliació de la biblioteca Santa Oliva, depenent de la Diputació de Barcelona, el projecte de les Vies Blaves o el repartiment de menjar al banc d'aliments.

L'ampliació de la biblioteca és un dels projectes destacats del mandat, amb prop de 4,7 milions d’euros, que permetrà duplicar la superfície útil de l’actual biblioteca amb la construcció d’una planta baixa que ocuparà tot el pati de la Casa de Cultura, amb la construcció d’una gran coberta vegetal. 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret, ha destacat que "aquesta reunió ha servit per posar sobre la taula les prioritats de municipi, especialment l'ampliació de la biblioteca. El nostre compromís és ajudar a què aquest projecte es faci realitat, i en aquesta línia Ajuntament i Diputació treballarem conjuntament i hem establert els instruments i eines per a tirar endavant aquest projecte amb recursos públics que millorin la vida dels seus veïns". 

Audio file

També l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, ha destacat la bona sintonia amb Diputació per a fer realitat aquest projecte, "ha sigut una trobada molt profitosa per fer realitat aquest projecte. Hem de treballar per fer un equip tècnic i poder treballar conjuntament per vehicular l’ajuda econòmica que el consistori necessita"

Audio file

A la trobada també s’ha parlat del projecte de Vies Blaves, que preveu connectar el territori a través de camins fluvials pel riu Llobregat; i també dels recursos alimentaris que cal gestionar per a substituir els excedents europeus que s’enviaven als bancs d’aliments i que ja s’han acabat. Aquí a Olesa el banc d’aliments es gestiona a través del Voluntariat Vicencià derivat de Serveis Socials.

Després de la reunió, han fet una visita a la biblioteca, al solar on es farà l’ampliació amb el nou edifici, i al  nou espai habilitat per a donar el servei de biblioteca, a les sales 1 i 2 de la Casa de Cultura.

La durada prevista de les obres és de 16 mesos. En aquesta primera fase, que durarà fins el mes de juliol, es faran els treballs de millora de l’actual edifici de la biblioteca. Quan estigui enllestit recuperarà el servei de biblioteca i començarà la segona fase,  la construcció del nou edifici a l’actual pati de la Casa de Cultura. A la tercera i darrera fase es farà la planta superior, la coberta verda i connexió dels dos edificis.