19/09/22

L’Ajuntament d’Olesa insisteix en reclamar més personal al CAP

L’Ajuntament d’Olesa continua reclamant més personal al CAP del municipi, solucionar la manca i la rotació de professionals que hi al centre per poder donar una millor atenció als usuaris.

Image
Reunió de l'Alcalde amb responsables de CatSalut i Mutua de Terrassa

El consistori manté reunions periòdiques amb els responsables de CatSalut i Mútua de Terrassa, per traslladar-los les queixes i necessitats que formula la ciutadania sobre el servei. En la reunió mantinguda dijous passat hi van participar l’Alcalde d’Olesa, Miquel Riera; la regidora de Salut Pública, Ada Agut; la tècnica del departament, Victoria Gázquez; la directora del sector sanitari del Baix Llobregat Nord (CatSalut), Blanca Muntané ; la responsable d’Atenció Primària de Mútua de Terrassa, Teresa Clanchet; i la Cap d’Infermeria del CAP Olesa, Núria Garcia.

Un dels temes que va centrar la reunió va ser una de les reivindicacions històriques: la manca de personal. Per aconseguir-ho demanen tenir més recursos per incrementar el personal i sobretot millorar les seves condicions laborals de manera que els hi sigui atractiu treballar en la sanitat pública i concretament en l’àrea de l’atenció primària. “Rebem moltes queixes pels constants canvis del metges de capçalera i per la manca de pediatres” ha destacat l’Alcalde, Miquel Riera, qui ha afegit “aquesta és una reclamació constant. S’han de procurar més incentius perquè aquests professionals que manquen s’estableixin a Olesa amb continuïtat i evitar així la rotació que actualment hi ha cada 6 mesos o cada any”, ha dit Riera.  

La manca de personal és un problema general que afecta als diferents municipis. Fa mesos que responsables de les àrees de Salut dels diferents ajuntaments de la zona també reclamen recuperar els serveis i els horaris d’atenció que tenien els centres de salut abans de la pandèmia i una sanitat més propera i accessible.

Aquestes són reunions de seguiment que l’Ajuntament d’Olesa fa de manera regular amb els diferents agents que intervenen en la salut del municipi, des de la vessant de la Gent Gran fins a nadons, en matèria de prevenció i de programes de salut i que s’emmarquen dins del Pla Local de Salut.

 4a dosi contra la covid-19 per a majors de 80 i residències

Un altre dels temes que es van tractar a la reunió de seguiment va ser l’administració de la 4a dosi de la vacuna contra la  covid-19 per a col·lectius vulnerables com majors de 80 anys i usuaris i usuàries de residències que engegarà aquesta tardor. “L’evolució de la pandèmia ja està estabilitzada però des de Salut es recomana la 4a dosis a aquests col·lectius” ha remarcat Riera.

Aquesta tardor també engegarà la vacuna contra la grip que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si la pateixen com majors de 60 anys, dones embarassades i persones amb malalties cròniques. El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any.