03/06/22

L'Ajuntament d'Olesa insisteix en reclamar els horaris prepandèmia al CAP

El CAP Olesa ha informat que el proper juliol s'incorporarà un referent de Benestar Emocional per fer treball comunitari en temes de salut mental.

Image
Reunió amb responsables de Catsalut, Cap Olesa i responsables Salut Ajuntament

El consistori manté reunions periòdiques amb els responsables de CatSalut i el CAP Olesa, per traslladar-los les queixes i necessitats que formula la ciutadania sobre el servei. En la reunió mantinguda dijous a la tarda hi van participar l'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera; la regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech; el regidor de Benestar Social, Jordi Martínez; la tècnica del Departament de Salut Pública, Vicky Gázquez; la directora i la cap d'infermeria del CAP Olesa, Marta Garcia i Núria Garcia respectivament; l'exdirector del CAP Olesa, Carles Martí i  la directora del sector sanitari Àmbit metropolità sud de CatSalut, Blanca Muntané i la responsable d'atenció primària de Mútua de Terrassa, Teresa Clanchet.

La regidora de Salut Pública, Ada Agut i Domènech, ha valorat la reunió de forma positiva ja que "és una forma directa de poder traslladar les queixes que ens arriben de la ciutadania als responsables del CAP". Un dels temes que va centrar la reunió ha estat una de les reivindicacions històriques: la manca de personal. Agut ha remarcat que si en els darrers mesos el CAP tenia la mancança de tres metges, "ara la situació ha millorat una mica tot i que encara falta una mitja jornada d'un especialista en pediatria i un professional de la medicina per atendre les visites espontànies". En relació a la represa de l'activitat  de salut comunitària per part del CAP Olesa en els darrers mesos i amb la millora de la situació de la pandèmia, la regidora ha destacat la incorporació d'un professional de la nutrició amb un 40% de dedicació de la jornada i que es dedicarà a donar suport als professionals del CAP i oferir xerrades i tallers a centres educatius. A més a més, els responsables del CAP Olesa també ens han anunciat que a principis de juliol "hi haurà la incorporació del referent de Benestar Emocional per fer treball comunitari en temes de salut mental".

Tot i que des del mes d'abril, pel que fa a salut comunitària, es va reprendre gradualment el programa "Salut i Escola", a partir del proper curs començarà amb total normalitat com abans de la pandèmia. Aquest programa consisteix en què el CAP Olesa destina personal d’infermeria als centres educatius per fer-hi accions de promoció de la salut, de prevenció de les situacions de risc, i d’atenció precoç per als problemes relacionats amb la salut mental, la salut afectiva i sexual, el consum de drogues, alcohol i tabac.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha tornat a insistir en la necessitat de tornar a l'horari del CAP d'abans de la pandèmia, és a dir, fins a les 22.00 h. La regidora de l'àrea ha explicat que "si fins ara la resposta de CatSalut havia estat un no rotund, a la reunió d'ahir es va plantejar la possibilitat que es reinstaurés tot i que sense especificar cap termini i remarcant que no seria en els propers mesos".

La regidora de Salut Pública ha destacat que des del serveis sanitaris han demanat que cal traslladar a la ciutadania que s'ha reprès la vacunació de la dosi de record de la meningitis entre les persones nascudes entre el 2002 i el 2005. En cas que no rebin cap missatge del sistema públic sanitari per posar-se aquesta vacuna, es recomana adreçar-se al CAP per actualitzar les dades, sobretot les persones majors d'edat.