19/10/21

S'ultimen els treballs del futur circuit de cal·listènia de Les Planes

El nou parc de cal·listènia és previst estigui enllestit a finals d'aquest mes. Ja s'ha canviat el terra i reordenat l'espai i només resta la col·locació dels elements per a la pràctica d'aquest exercici. La nova instal·lació respon a la demanda del col·lectiu de gent jove.

Image
Vista a través d'una valla del parc de cal·listenia

L’Ajuntament d’Olesa ja està enllestint els treballs del futur circuit de cal·listènia al Parc de Conflent,  al barri de Les Planes. Aquest nou espai està ubicat entre els carrers Vall d'Aran i carrer Vallès (per sobre de l'Institut Daniel Blanxart).

Les obres van començar el passat mes de setembre amb la retirada dels elements que hi havia i el canvi de pavimentació de formigó per terra de cautxú, per esmorteïr les caigudes. Ara només queda pendent la instal·lació dels elements del circuït cal·listènia.

Concretament s’hi instal·laran: barres de suport de mà, de 1.360 x 290 mm.; barres paral·leles dobles, de 1.750 x 1.400 mm.; barra triple per push-up, formada per dos muntants de 2.300 mm d’alçada, un muntant de 1.900 mm, un muntant de 1.100 mm; i tres barres de de 1.450 mm de longitud; barra triple de dominades; formada per 4 muntants de 3.400 mm, dues barres de 1.900 mm; i una barra de 2.200 mm de longitud; i estació d’entrenament amb mur suec amb barra de mono de 1.900 x 1.648,9 mm; i 5 barres de dominades de 1.450 mm.

Toni Grima, cap del departament d'Esports, explica que "També hi haurà planells informatius explicant cadasqun dels elements i com es fan servir i també, des del departament d'Esports, es farà un testeig amb monitors per la gent que s'hi vulgui iniciar en la pràctica d'aquests exercicis". 

El disseny del parc s’ha fet tenint en compte els elements que, per seguretat, hi caben en l’espai, i també vetllant perquè n’hi hagi dels més variats possibles per garantir la pràctica esportiva en diferents nivells. I és que aquest nou espai respon a la demanda del col·lectiu de gent jove, que reclamaven un parc d’aquestes característiques al municipi. La demanda va ser recollida per la Regidoria d’Esports, com explica Grima "portem des de principis d'any treballant aquest projecte amb serveis tècnics i al mes de març vam presentar la proposta als joves per conèixer els seus requeriments i recollir les seves aportacions. Amb totes elles s'ha fet la tria dels elements i el disseny del parc". 

La cal·listènia o "street workout" (gimnàs al carrer) és una modalitat esportiva que consisteixen en l’entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal i l’alternança de moviments de tensió, dinàmics i explosius, o introduint-hi acrobàcies en la pràctica de l’anomenat free style. En comptes de poses i màquines de gimnàs, és un tipus d’entrenament que es basa en exercicis físics amb el pes corporal. Serveixen per desenvolupar la força dels músculs. Potència i esforç sense càrregues o resistències addicionals. Un desenvolupament muscular espectacular amb una gran feina cardiovascular.