29/08/23

L'Ajuntament s'alinea amb els objectius de la Llei 19/2020 per la igualtat de tracte i la no discriminació

El desplegament de la Llei 19/2020 d’Igualtat de Tracte porta a la creació d’una Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, que recull i analitza les denuncies que arriben per discriminació en l’àmbit català i desplega accions en conseqüència.

Image
Sessió informativa Llei d'Igualtat de tracte i no discriminació

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Igualtats i Feminismes i l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No Discriminació, convida a les olesanes i olesans a participar en una sessió informativa rellevant per a la comunitat. Aquest esdeveniment se celebrarà el proper 7 de setembre, a les 18 h al Saló de Plens de l'Ajuntament, i té com a objectiu conscienciar sobre la importància de defensar la dignitat de les persones, informant sobre la nova Llei d'Igualtat de Tracte i No Discriminació que aborda aquestes qüestions fonamentals. Per a Alba Tarroc, Cap del Departament de Diversitat i Cooperació de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, aquesta "és una llei molt interessant perquè, fins ara, no existia cap llei que regulés les discriminacions per motius racistes".

Audio file

La Llei 19/2020, sota l'objectiu de salvaguardar el dret a la igualtat i erradicar tota forma de discriminació, estableix un marc legal per combatre els prejudicis i les desigualtats que afecten les persones per motius com l'origen, el gènere, la raça, l'edat, la religió, la discapacitat i molts altres factors. Aquesta llei té un impacte profund en la vida quotidiana de tots, i per això és essencial que la ciutadania conegui les seves implicacions i com es pot defensar davant de situacions injustes. Tarroc recorda que és molt important per a l'Ajuntament perquè "l'Administració té el deure de denunciar i actuar davant d'una discriminació".

Audio file

La sessió estarà liderada per experts en la matèria, que explicaran de manera clara i concisa els punts clau de la Llei 19/2020. També es proporcionaran exemples concrets de situacions discriminatòries i es donarà informació sobre com denunciar casos de discriminació a través de l'Oficina d'Igualtat de Tracte i No Discriminació.