06/03/24

L'Ajuntament treballa per potenciar el Centre Cultural Cal Puigjaner com a element turístic destacat a la comarca

L'Ajuntament es reuneix amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat per mostrar el Centre Cultural Cal Puigjaner i la Torre del Rellotge i estudiar sinergies de promoció del turisme local.

Image
Visita del Consell Comarcal de Turisme del Baix Llobregat març 2024

Visita del Consorci de Turisme del Baix Llobregat al Centre Cultural Cal Puigjaner.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat s'ha reunit amb membres del Consorci de Turisme del Baix Llobregat per donar a conèixer el Centre Cultural Cal Puigjaner i la Torre del Rellotge per situar-los en el mapa de destinacions turístiques de la comarca. El Consorci ha estat representat pel conseller de Turisme del Baix Llobregat, Javier González, i la coordinadora del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, Laura García. Per part de l'Ajuntament, han participat en la reunió l'alcalde, Jordi Parent; el 1r Tinent d'alcalde, Marc Serradó; i el Regidor de Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme, Xavier Rota.

Rota ha expressat que "Olesa porta anys destinant il·lusions i diners per potenciar el patrimoni local i ara es necessita una empenta per obrir-ho al Baix Llobregat i a Barcelona". El regidor valora molt positivament la tasca de difusió feta els darrers anys des del Consorci de Turisme el Baix Llobregat i confia que "aquesta reunió serveixi per no perdre oportunitats turístiques".

Audio file

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, també ha demanat suport i acompanyament per a les possibilitats de futur del Centre Cultural Cal Puigjaner. L'equipament disposa d'un pla d'usos creat l'any 2017, 6 anys abans de la inauguració de l'equipament el 2023. Actualment, l'Ajuntament considera necessari revisar els usos proposats per a cada espai per adaptar-lo millor a les necessitats de la vila. Rota ha explicat que, "entre les propostes de futur, hi figuren la construcció d'un alberg i un espai de restauració".

Audio file

A la visita, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha posat en valor les possibilitats turístiques del municipi, destacant l'activitat cultural, l'entorn natural i la proximitat amb Montserrat. Uns elements molt importants per a un turisme metropolità, sobretot, per la proximitat a Barcelona. El regidor de Turisme ha apuntat que "l'Olesa de fa 100 anys ja era un destí turístic important, ara hem de recuperar-lo i encarar-lo cap al turisme responsable".

Audio file

Finalment, s'han demanat els requisits necessaris per a l'atorgament del distintius Biosphere, de sostenibilitat turística, i la categoria de Punt d'Informació Turística (PIT) per al Centre Cultural de Cal Puigjaner. Uns distintius per als quals la regidoria continuarà treballant per aconseguir-los.