03/08/23

Santi Gallardo: “hem de fer que els tràmits que fa la ciutadania amb l'ajuntament siguin encara més senzills"

Després d'uns mesos com a regidor a l'oposició, Santi Gallardo (ERC) ha iniciat el nou mandat com a 6è tinent d'alcalde i responsable de les Regidories d’Innovació i Qualitat, Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i Mitjans de Comunicació.

Image
Santi Gallardo, regidor d’Innovació i Qualitat, TIC, i Mitjans de Comunicació

Santi Gallardo ha assumit les seves regidories amb amplis coneixements sobre la dinàmica de l’administració local i del procés administratiu. A més de tenir formació acadèmica i experiència sobre aquestes matèries, actualment és director de l'AOC (Administració Oberta de Catalunya). Precisament, el currículum professional de Gallardo va ser decisiu a l’hora de decidir que s'encarregaria de les seves carteres d’Innovació i Qualitat, Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i Mitjans de Comunicació.

En Innovació i Qualitat, Gallardo aposta per seguir la mateixa línia de treball que s’ha anat implantant també des del Consorci AOC en projectes com, per exemple, afavorir i fer més simples els tràmits que la ciutadania ha de fer amb l'Ajuntament. Segons Gallardo "els tràmits han de ser simples i senzills i fer que la ciutadania no hagi de portar un document que ja tenim. En això l'AOC té un paper important perquè molta informació passa pels nostres sistemes". L'objectiu final és "simplificar al màxim els tràmits i fins i tot que l'administració sigui més proactiva i li pugui dir a la ciutadania quines opcions té”.

Audio file

Per a Gallardo, Innovació i Qualitat va de la mà de la regidoria de TIC: “són dues àrees amb una gestió diària que repercuteix directament en la ciutadania. Innovació i qualitat, amb una cara més visible, i TIC, amb una feina des del back office, ja que ofereix totes les eines de gestió electrònica”. Segons Gallardo, comptar amb unes eines tecnològiques ràpides i eficients en l'àmbit intern té una conseqüència directa en la població. Per aquesta raó, afirma que el seu objectiu com a regidor serà “aconseguir la màxima inversió possible, dintre d’uns pressupostos tensos, per donar visibilitat a les necessitats d’ambdues regidories”.

Audio file

En relació a la regidoria de Mitjans de Comunicació, Gallardo ha valorat que “l’àrea està funcionant bé i el missatge polític que farem és donar impuls als diferents canals i garantir que no hi hagi cap ingerència política en l’emissora municipal Olesa Ràdio”.

Audio file

Informàtic de professió, expert en l'ambit dels serveis TIC i director de l'AOC

Nascut als Hostalets de Pierola el 1977, Santi Gallardo viu a Olesa des de l'any 2002. Informàtic de professió, està casat i és pare de dos fills. 


Té un postgrau en Smart Social Cities per la Universitat de Barcelona i un Màster en Gestió de Tecnologies de la Informació per la Salle Universitat Ramon Llull. Amb experiència professional en l'ambit dels serveis TIC, ha treballat en l’empresa privada, el sector públic i també com a autònom.

Ha estat responsable d'infraestructures TIC al Laboratori Farmacèutic Madaus; responsable TIC a la Fundació AMPANS, fundació especialitzada en la discapacitat intel·lectual i la malaltia mental, i cap de Servei TIC, Sistemes Energètics i Comunicació de l’Ajuntament de Martorelles. Actualment és el director de l'AOC (Administració Oberta de Catalunya).

També es membre d’Òmnium Cultural i del Casal Català d’Hostalets.