10/12/21

L'Ajuntament recorda la necessitat de no abaixar la guàrdia per controlar la pandèmia

L’Ajuntament demana a la ciutadania que no es relaxi i segueixi prenent totes les mesures de prevenció i protecció per evitar rebrots coincidint amb les festes nadalenques en que augmenten les trobades socials i familiars.

Image
Infermera vacunant a una senyora gran

L'Ajuntament d'Olesa insisteix en la necessitat que la ciutadania no es relaxi i prengui totes les mesures de prevenció i protecció per evitar rebrots per la covid-19, sobretot a les portes de Nadal, en què augmenten les trobades socials i familiars.

El portal Dadescovid.cat indica que el risc de rebrot per covid-19 a Olesa se situa en una taxa de 614. La incidència acumulada els darrers 7 dies és de 205,96 persones afectades per cada 100.000 habitants  i la velocitat de transmissió és de 2,11. El percentatge de PCR positives és d’7,35%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 33,46 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, de l’1 al 6 de desembre es van realitzar 240 proves PCR, de les quals 18 van ser positives; i 135 tests d’antígens, dels quals 17 van resultar positius.

Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes són verdes, i per tant no tenen cap positiu.

Des de l'Hospital Comarcal de Martorell han informat que no hi ha cap persona d'Olesa ingressada.

Pel que fa a les escoles, a dia d'avui, hi ha 7 grups confinats de diferents centres. 

Quant a la vacunació, segons el portal Dadescovid.cat, 18.596 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi i 16.625, la segona. El mateix portal indica que el 74,3% de la població olesana està vacunada amb la pauta completa, percentatge que puja fins al 84,6% entre la població de més de 12 anys, que és l’edat a partir de la qual s’administra la vacuna. Precisament, la Generalitat ja ha anunciat que a partir de la setmana vinent s'iniciarà la vacunació amb Pfizer als infants d'entre 5 i 11 anys. La vacunació es farà als mateixos punts que els adults, però amb cues diferenciades perquè la dosi que se’ls ha de subministrar és diferent.

És important demanar cita prèvia per rebre la vacuna

Des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya insisteixen que la ciutadania demani cita prèvia per rebre la vacuna (tot i que es pot fer sense cita als centres de vacunació massius), per evitar fer llargues cues i no descontrolar la planificació.

El Consell Assessor Territorial de Barcelona, en el qual hi participen els municipis de la demarcació de Barcelona, es van reunir ahir, dijous, per tractar la situació epidemiològica de la covid-19. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que d’aquí 10-12 dies "ens podem trobar amb 30.000 contagis setmanals i amb una progressió important a les UCIs, que pot arribar als 350 pacients ingressats". També ha recordat que els professionals sanitaris "s’enfronten a uns dies complicats amb un estat important d’esgotament després de quasi dos anys de pandèmia".

Podeu consultar la informació referent a l'ús del certificat Covid digital que va entrar en vigor el passat 3 de desembre a l'enllaç adjunt.

Documents relacionats