22/03/22

Reunió de treball entre l'equip de govern i el delegat del govern de la Generalitat, Antoni Morral

En la trobada, celebrada aquest matí, s’han tractat temes referents a habitatge, infraestructures com la C-55 o la B-40 i també la situació dels serveis de salut al municipi.

Image
L'Alcalde Miquel Riera i el Delegat de Govern

El delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Antoni Morral, ha visitat avui Olesa de Montserrat i s’ha reunit amb membres l’equip de govern del municipi per fer un repàs dels principals temes que preocupen l’Ajuntament d’Olesa i que són competència de la Generalitat. En la reunió de treball hi ha participat l’alcalde, Miquel Riera; el primer tinent d’alcalde, Jordi Martínez; la regidora d’Hisenda i Ensenyament, Lourdes Vallès; el regidor de Promoció Econòmica, Didac Solà i el regidor d'Esports, Domènec Paloma.

Antoni Morral ha manifestat que un dels objectius de la delegació territorial del govern a Barcelona és apropar la gestió de la Generalitat als municipis, recollir necessitats i fer un seguiment de tots aquests temes, així com fer d’enllaç entre els governs locals i el de la Generalitat.

En la reunió de treball s’han tractat diferents temes “sobre els quals la Generalitat pot fer la feina de reequilibri territorial”, ha dit l’alcalde, com ara l’habitatge, infraestructures com la C-55 o la B-40 i també la situació dels serveis de salut al municipi.

Sobre l’habitatge, l’alcalde ha avançat que s’ha posat a disposició de la Generalitat el sòl urbà municipal disponible per construir-hi pisos de lloguer social. En l’àmbit de les infraestructures, Miquel Riera ha reivindicat al delegat del govern de la Generalitat la necessitat de millorar els accessos de la C-55 al seu pas pel Olesa. L’alcalde també li ha traslladat el malestar entre la ciutadania per les mancances de recursos i en el servei del CAP Olesa.

A més, l’alcalde ha aprofitat la visita d’Antoni Morral per agrair la tasca informativa de la delegació territorial del govern als municipis durant la primera etapa de la pandèmia de la covid-19.

Sobre les peticions del consistori, Antoni Morral ha destacat que algunes de les reivindicacions “són comunes a bona part dels municipis de la demarcació de Barcelona, com ara els serveis sanitaris o també el problema de l’habitatge, que és una qüestió de país”. Morral ha fet una valoració positiva de “la generositat de l’Ajuntament d’Olesa d’oferir sòl municipal per aportar-hi solucions. Ho farem arribar al departament d’Habitatge i a l’Incasol per veure com es pot convertir aquest sòl en habitatge dotacional”.

En l’àmbit de la sanitat, Morral ha explicat que el pressupost de la Generalitat en l’àmbit sanitari ha crescut amb l’objectiu “no només de recuperar tots els serveis sinó també de millorar-los”.

D’altra banda, el delegat del govern de la Generalitat ha destacat que una de les problemàtiques d’Olesa de Montserrat i de la zona del Baix Llobregat Nord se centra en la mobilitat i el transport públic. Antoni Morral ha avançat que proposarà una reunió de treball amb els departaments competents per abordar la problemàtica.

Alhora, Morral ha incidit en la necessitat de cooperació entre administracions i departaments per ser “el màxim d’eficients i eficaços per afrontar les problemàtiques de la ciutadania i poder-hi destinar tots els recursos disponibles”. Precisament, ha dit, “una de les meves tasques és atendre les necessitats dels municipis i gestionar-les i traslladar-les als departaments competents de la millor manera possible”.

Per la seva banda, l’alcalde, Miquel Riera, ha fet una valoració positiva de la reunió amb Morral i ha coincidit en la voluntat de treballar de forma “cooperativa i transversal per poder tirar endavant solucions per a determinades problemàtiques i per rebre aquest suport de la delegació del govern de la Generalitat per fer arribar a cadascun dels departaments aquelles qüestions que només dels del municipi no podem abordar”.