14/05/24

L'Ajuntament d'Olesa concreta en el Pla d’Actuació Municipal els projectes i accions prioritaris de govern municipal

El Pla d'Actuació Municipal és el full de ruta de l'Ajuntament d’Olesa de Montserrat per als propers quatre anys. Estructurat en 3 eixos de treball, recull les accions i projectes amb un calendari d’assoliment.

Image
Vistes de l'Ajuntament d'Olesa

Vista de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat des del Parc Municipal.

Ja es pot consultar el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2023-2027. Aquest document estratègic i de planificació, recull els objectius i línies d’actuació prioritàries del mandat així com els passos per aconseguir-ho amb una perspectiva a curt, mitjà i llarg termini. Per tant, és el full de ruta amb les línies estratègiques a seguir i els projectes i accions més rellevants del govern municipal (ERC, Bloc Olesà-CUP i Junts per Olesa) per aquest mandat.

Aquest document de 77 pàgines està redactat conjuntament entre l’equip de govern i el personal de l’Ajuntament i  inclou un seguit de línies estratègiques, objectius i accions concretes amb un calendari d’assoliment.  L’Alcalde, Jordi Parent, ha explicat que es tracta d’un document de  treball tècnico- polític sorgit de les voluntats dels diferents partits que formem el govern municipal”. 

El document recull les apostes en clau d’administració pública local que ja estan en marxa i continuen, i les futures. “El més important del document és la transparència, perquè és una eina de fiscalització de l’acció de govern per part de la ciutadania que podrà veure periòdicament actualitzat el grau d’acompliment i si el govern va assolint els objectius” ha destacat Marc Serradó, primer tinent d’alcaldia.

En aquesta línia també s’ha manifestat el segon tinent d’alcaldia, Domènec Paloma, “el document es pot consultar al web municipal amb les diferents propostes que hi ha per àrees, i els indicadors que tenen cadascuna per veure després quin és el seu grau d’acompliment”.

El PAM consta de tres àmbits de treball: Serveis Centrals i Econòmics, Territori i Sostenibilitat, i  Serveis Personals, on s’han definit diferents eixos, molts dels quals es treballen des de diferents departaments de manera transversal. 

Entre les accions més destacades, l’alcalde, Jordi Parent ha ressaltat “la campanya de “l’Alcalde als Barris”, dins dels principis de la transparència i les bones pràctiques; i en l’àmbit d’Esports, el projecte JESA”. 

Per la seva banda el regidor de Planejament i Urbanisme, Salut Pública i Habitatge, Marc Serradó, ha destacat “totes les actuacions que s’estan desenvolupant urbanísticament a Olesa per generar espais públics de qualitat, l’aposta per la rehabilitació d’habitatges i per ampliar el parc d’habitatge públic,  i  l’elaboració del Pla Local de Salut Mental, que ara s’està fent. 

A l’àrea de Promoció Econòmica, el regidor Paloma ha volgut ressaltar “les accions per donar suport al teixit empresarial dels polígons, les ajudes al comerç local i l’impuls del Mercat Municipal”. 

El PAM és un document viu, flexible i revisable que es va actualitzant i s’adapta a les circumstàncies. Els eixos de treball s’acompanyen dels indicadors que permeten avaluar el grau d’assoliment, i en els casos que és possible, també se’ls hi ha assignat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que es van adoptar al 2015, com a part de la nova agenda de desenvolupament sostenible, l’Agenda 2030

Consulteu AQUÍ totes les accions del PAM 2023-2027