11/03/22

Olesa serà una de les seus de la Mobile Week Catalunya 2022

Tindrà lloc del 24 al 26 de maig i hi haurà activitats gratuïtes per a totes les edats i públics per lluitar contra les bretxes digitals.

Image
Vistes generals exteriors de l'edifici de l'Ajuntament i voltants

La fundació Mobile World Capital i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya han seleccionat Olesa de Montserrat per ser una de les seus de la quarta edició de la Mobile Week, que té com a objectiu apropar la tecnologia a la ciutadania. Un total de 16 àmbits territorials de tot Catalunya organitzaran activitats en el marc de la Mobile Week Catalunya 2022, que aspira a minimitzar les bretxes digitals de la ciutadania, tot aportant eines i recursos per afrontar el dia a dia en matèries com ara drets digitals, entreteniment i nous mitjans digitals, habilitats professionals digitals i educació o desinformació.

Vuit municipis de la demarcació de Barcelona (Olesa de Montserrat, Badalona, Centelles, Mataró, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes-Sitges i Vilanova i la Geltrú); dos de la Catalunya Central (Manresa i Igualada); dos de la demarcació de Girona (Girona i Figueres); dos de Lleida (Lleida i Mollerussa); un de l’Alt Pirineu (La Seu d’Urgell), i una comarca de les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre) formaran part de la quarta edició de la Mobile Week Catalunya, que se celebrarà entre el 25 d’abril i el 31 de maig.

A Olesa, les activitats es faran del 24 al 26 de maig i inclouran propostes per a totes les edats, implicant també els centres educatius del municipi.

Aquesta edició girarà al voltant de temàtiques com la protecció dels drets digitals de la ciutadania, la desinformació i la privacitat de dades; les habilitats digitals i el paper clau de l’educació per formar joves i potenciar l’augment de perfils femenins en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts Gràfiques i Matemàtiques), o l’exploració de les noves eines i mitjans digitals en l’àmbit de la cultura i l’entreteniment.

Totes les ciutats i  territoris que es van presentar a la convocatòria per participar en la quarta edició de la Mobile Week Catalunya van aportar un avantprojecte amb un breu plantejament de format, contingut i durada de l’esdeveniment, d’entre 3 i 5 dies. Un equip integrat per membres destacats de Mobile World Capital Barcelona i  del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori han valorat les propostes presentades, d’entre les quals han seleccionat les dels 16 territoris que acolliran la Mobile Week Catalunya 2022, entre ells, Olesa de Montserrat.

 

Sobre Mobile Week Catalunya

Mobile Week, una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona, impulsa activitats per  conscienciar sobre l'impacte de la tecnologia en la vida quotidiana, a través de la reflexió i l'experimentació. La proposta va néixer a Barcelona, on al llarg d'una setmana es programen conferències, tallers i activitats, - gratuïtes i públiques-, per inspirar, informar, debatre, generar preguntes, fomentar noves aptituds i enfortir l'esperit crític de la ciutadania de totes les edats. L'objectiu de Mobile Week és acostar la tecnologia a la població a través de la participació col·laborativa per tractar els canvis i nous reptes de la transformació digital.

L’any 2019, per primer cop i a iniciativa de la Generalitat, la proposta es va estendre a tot el territori català amb la primera edició de la Mobile Week Catalunya. En la seva quarta edició, la Mobile Week Catalunya aspira a millorar la vida digital de les persones, aportant-los eines i recursos per  afrontar el seu dia a dia en matèries com ara drets digitals, entreteniment i nous mitjans digitals, habilitats professionals digitals i educació o desinformació.