23/09/21

L'Ajuntament d'Olesa commemora el Dia de la Visibilitat Bisexual

A Olesa, l'Ajuntament ofereix a la ciutadania el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI+, que dona atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones del col·lectiu LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats i/o professionals. 

Image
Cartell Servei d'atenció integral LGTBI+ amb informació de tràmits i dades de contacte i atenció

Avui dijous, 23 de setembre, es commemora arreu el Dia de la Visibilitat Bisexual, una una jornada de reivindicació contra la bifòbia i els estereotips que se’n deriven. La jornada s’aprofita per fer més visible aquesta realitat, alhora que es fa una crida per reconèixer la bisexualitat com una opció més de totes les possibles dins de la diversitat sexual. Per tant, s’anima a conèixer-la i defensar-la. A Olesa, l'Ajuntament ofereix a la ciutadania el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGTBI+, que dona atenció, assessorament, acompanyament i informació confidencial a les persones del col·lectiu LGTBIQ+, famílies, entorn, entitats i/o professionals. 

Ara Ribes, responsable del SAI, ha destacat que la bisexualitat "sempre ha estat una opció invisibilitzada" i que, fins i tot, "ha patit discriminacions entre la població heteronormativa, així com també dins del mateix col·lectiu LGTBI". Ribes defensa que cal parlar sobre la bisexualitat "per acabar amb els estereotips i amb falses creences que encara hi ha entre la població".

Per  la seva banda, Pol Rodríguez, agent d’Igualtat a l'Ajuntament d'Olesa, ha explicat que bona part de la ciutadania "encara no comprèn aquesta opció dins de la diversitat sexual en què hi ha persones que es senten atretes per persones d’ambdós sexes".

Per reivindicar aquesta jornada, el SAI va muntar dimecres un punt informatiu a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, al qual s'hi va acostar molta gent jove, segons ha destacat Ara Ribes. Ara bé, en la segona part de l'acció al carrer, que consistia en establir converses sobre la bisexualitat, va costar més que hi hagués participació. Segons Ara Ribes "encara avui en dia participar en activitats que tenen a veure amb el col·lectiu LGTBI t’exposa i et significa, i potser per aquest motiu molta gent no s’atreveix a fer el pas". 

El SAI Olesa atén els dimecres de 15 h a 19 h a l’edifici dels Safaretjos (carrer de Salvador Casas, 3). Es pot demanar cita prèvia al telèfon 93 778 00 50 extensió 3500 o bé al correu electrònic sai@olesademontserrat.cat