17/02/22

L'Ajuntament d'Olesa reorganitza alguns punts de contenidors per millorar la recollida a l’entorn de la Rambla

Comprovada l’eficàcia de les mesures aplicades durant el darrer semestre, que han comportat la creació de noves bateries i una millora en la gestió dels residus generats per alguns comerços, ara es completarà la segona fase de reubicació de bateries de contenidors.

Image
Contenidors de plàstic, vidre, paper i rebuig a la Plaça de l'Estatut

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa avalua de forma continuada l’ús dels diferents espais de contenidors del municipi, amb l’objectiu d’evitar desbordaments en els punts més problemàtics i fer més eficient el servei. Aquest és el cas de la Rambla i el seu entorn, una zona amb una alta densitat de població a on no poden accedir els camions del servei de recollida, fet que provoca la concentració d’usuaris a les escasses zones aptes per ubicar-hi bateries.

En els darrers mesos se n’han creat de noves amb l’objectiu d’augmentar el nombre de punts alternatius per a la ciutadania i així reduir les probabilitats de desbordaments. Les noves bateries es van ubicar al Parc de l’Estatut (al carrer de Cebrià Montserrat) i a la Plaça de Catalunya (per la banda del Passeig del Progrés). També s’han intensificat les campanyes de sensibilització entre els comerços de la zona per millorar la gestió dels residus. Segons el seguiment fet pel Departament de Medi Ambient a les bateries de l’entorn de la Rambla, les mesures adoptades han afavorit el repartiment d’usuaris i han reduït la càrrega sobre els punts amb més risc de desbordament. Això permet ara eliminar contenidors en els carrers que pateixen major concentració, com ara al carrer de Colom.

Des del Departament de Medi Ambient han explicat que en el cas que després d’aquest canvi es mantinguin els desbordaments a l’Eixample, s’estudiarà conjuntament amb la Regidoria de Mobilitat la possibilitat de fer alguna modificació en els carrers propers per poder ubicar-hi una nova bateria de contenidors. De fet, està previst fer un canvi en la ubicació dels aparcaments al carrer de Jacint Verdaguer per posar nous contenidors a la zona de l’Escorxador, alhora que s’allibera la façana d’un edifici patrimonial.

D’altra banda, i arran l’inici de les obres de remodelació de la plaça del Dr. Fleming i entorn, s’han reubicat els contenidors que hi havia fins als carrers de República Argentina i de Ferrocarrils Catalans.

Alhora, quan l’Ajuntament d’Olesa rebi nous contenidors se’n reposaran en aquelles àrees on hi manca alguna fracció principalment a causa d’actes incívics.

 

 

Estudi per a un nou sistema de gestió dels residus

Totes les accions de l’Ajuntament d’Olesa tenen com a objectiu garantir el mapa de cobertura dels contenidors del municipi, que vol assegurar que entre àrees no hi hagi una distància superior a 300 metres i que els usuaris no hagin de desplaçar‐se més de 150 metres per dipositar-hi les escombraries.

Paral·lelament, l’Ajuntament segueix treballant en redefinir el sistema de gestió de residus a Olesa, de cara al nou contracte que hauria de començar el setembre de 2024. En aquest treball d’estudi hi estan implicats tots els departaments municipals, grups municipals i també veïnat, entitats, comerços i restauració per recollir els seus suggeriments i necessitats.