08/09/22

Olesa rep una preassignació d’1,6 milions d’euros per a la millora energètica d'habitatges

L’Ajuntament organitza una sessió informativa dilluns 12 de setembre, a les 19h, a l’Auditori de la Casa de Cultura, adreçada a les comunitats de veïns que s’hi puguin beneficiar.

Image
edifici del barri de Sant Bernat

Olesa de Montserrat és un dels municipis catalans que ha rebut una preassignació de subvenció, amb un total d'1,6 milions d'euros, per a la millora energètica dels habitatges dels Grups Sant Bernat i Santa Oliva.

Aquestes ajudes dels fons europeus permetran rehabilitar els habitatges en base a criteris d’eficiència energètica, a banda de poder fer actuacions per millorar l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors. També es realitzaran actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes o comunitàries. Les subvencions podran arribar al 100% del cost total en els casos de famílies més vulnerables.  

L'Ajuntament d'Olesa va sol·licitar al juny la línia d'ajuts del nou programa de Barris, finançat dels fons europeus Next Generation d’Entorns Residencials de Rehabilitació Programada (ERRP) i ara el Departament de Drets Socials, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, els h ha concedit, dins del total de 97 milions d’euros a la millora dels barris de 38 municipis de Catalunya.

El regidor d’Habitatge, Jordi Martínez, ha destacat la importància de que les comunitats s’acollin a aquesta subvenció “perquè permetrà tenir un edifici amb un envolupament tèrmic més eficient i això permetrà fer un estalvi energètic molt important que es notarà en el confort de l’habitatge i també en la factura elèctrica o del gas” i ha afegit “ l’aportació econòmica per a fer les obres de millora serà menor que l’import que representarà en estalvi energètic, a part de la revalorització que representarà per a l’immoble”.

Sessió informativa amb les comunitats de veïns 

Dilluns, 12 de setembre, es convoca a les comunitats de veïns i veïnes que es puguin beneficiar i administradors de finques, a una sessió informativa a l’Auditori de la Casa de Cultura, a les 19 h, per tal que decideixin si es volen adherir.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, ha explicat que “a la sessió explicarem com funciona aquesta subvenció i que el primer pas arrenca de la decisió de la pròpia comunitat. La feina de l’Ajuntament ha estat aconseguir que aquestes subvencions puguin arribar a Olesa, ara la feina de cada comunitat és prendre la decisió de si volen demanar aquests ajuts” ha remarcat.

Un cop pressa la decisió de tirar endavant les obres de millora de l’edifici, l’Ajuntament d’Olesa habilitarà una oficina tècnica per fer tot l’acompanyament en el procés. “L’Ajuntament donarà el recolzament tècnic i administratiu als veïns i a les comunitats en tot el procés per dur a terme la contractació del projecte, la selecció de la constructora i tot el tema administratiu” ha destacat Riera.

El passat mes de maig l’Ajuntament ja va organitzar una sessió informativa prèvia per informar al veïnat que es demanaria aquesta subvenció del Fons Next Generation.