03/01/22

Olesa rebrà als Reis d'Orient amb una gran cavalcada per tota l'avinguda de Francesc Macià

Enguany se celebrarà la tradicional cavalcada dels Reis d’Orient al nostre municipi, canviant el recorregut per evitar aglomeracions i amb una nova disposició d’escenari a la Plaça de Catalunya per donar la benvinguda a Ses Majestats.

Image
Cartell cavalcada de reis 2022 amb el recorregut i les rectificacions del recorregut

Només queden dos dies per la màgica arribada dels Reis d’Orient al nostre municipi, una de les cites més esperades de l’any especialment per la canalla. La cavalcada de Reis a Olesa se celebrarà però l’evolució de la sisena onada de la pandèmia ha fet imprescindible modificar alguns dels preparatius que es tenien previstos.

Un dels canvis més significatius ha estat el recorregut de la cavalcada, que sortirà del pavelló municipal Sant Bernat a les 18.15h. Les carrosses continuaran pels carrers d’Argelines i d’Amadeu Paltor, seguidament aniran per tota l’avinguda de Francesc Macià fins a la rotonda de l’Escola Povill i donaran la volta per a finalitzar la cavalcada a la Plaça de Catalunya, on els olesans i olesanes els donaran la benvinguda. Jordi López, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa, ha explicat els motius del nou recorregut: “Hem seguit les recomanacions de la Generalitat evitant carrers on normalment aquesta aglomeració és més freqüent. L’avinguda de Francesc Macià presenta un espai ample amb més punts on es pot repartir la gent”. De fet, López també ha destacat que la nova ruta presenta un recorregut més llarg que l’habitual per tal d’assegurar que es pugui mantenir la distància de seguretat: “El recorregut anterior tenia 2090 metres i l’actual, des de la sortida del pavelló Sant Bernat fins a la Plaça de Catalunya, té 2700 metres”.

Tanmateix, seguint les recomanacions sanitàries vigents, durant tota la cavalcada serà obligatori l’ús de mascareta i no es podran lliurar les cartes directament als Reis d’Orient.

L’altre novetat respecte a les previsions inicials és la configuració de l’escenari a la Plaça de Catalunya.  Alejandro Fernández, Cap de Cultura i Festes, ha detallat com serà el nou escenari que evita un punt de referència únic: “Al mig de la plaça tindrem un escenari central més gran des d’on partiran quatre passarel·les. Els Reis s’aniran movent amb la idea de distribuir al públic en diferents sectors i que l’espectacle de l’arribada dels Reis sigui més dinàmic”.

Seguint la tradició, a la Plaça de Catalunya es farà el lliurament a Ses Majestats de la clau màgica que obre les portes de totes les cases, un acte imprescindible per aconseguir que tots els infants rebin els regals a casa seva.

Paral·lelament a la cavalcada, els olesans i olesanes podran veure les projeccions del MAPPING de la Nit de Reis 2022 a la façana de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat en quatre moments diferents: a les 18.30h, a les 18.45h, a les 19.00h i a les 19.15h. Les sessions s’han ampliat per evitar condensar als ciutadans en una única franja horària.