12/02/24

Olesa de Montserrat celebra una multitudinària festa de Carnestoltes

Olesa de Montserrat va celebrar aquest cap de setmana una multitudinària festa de Carnestoltes. El Carnestoltes 2024 ha estat molt concorregut amb la participació de més d'una vintena de comparses i centenars d'olesans i d'olesanes disfressats i gaudint de la festa organitzada a plaça de Catalunya.

Image
Carnestoltes 2024

Fotografia de participants al Carnestoltes d'Olesa de Montserrat 2024.

La celebració del Carnestoltes ha protagonitzat l’activitat del cap de setmana a Olesa de Montserrat. La plaça de Catalunya va ser l’epicentre de la festa, que va incloure la tradicional rua i passarel·la de disfresses i comparses, i el concurs de disfresses. El Carnestoltes 2024 va ser multitudinari, amb més d’una vintena de comparses i 1.200 persones participants. "Sense pluja, però forts"; "Balla amb alegria"; "Los pinxitos"; "Suca'm"; "Puntos suspensivos", "La tribu de les girafes" i "Les amistats perilloses" van ser els guanyadors dels premis del concurs de disfresses, a diferents categories.

El Carnestoltes 2024 va arrencar dissabte a la tarda amb  l’arribada del Rei Carnestoltes i la passarel·la infantil. Poc després de les 18.30 h, va començar la rua de disfresses i comparses pel centre del municipi, i que va recórrer l'avinguda de Francesc Macià fins al carrer de Mallorca i des d'aquí va continuar pel carrer d'Anselm Clavé fins a arribar a Jacint Verdaguer on la rua va baixar fins a l’avinguda de Francesc Macià per tornar a la plaça de Catalunya.

Al llarg de tota la rua, es va viure un ambient festiu de ball i música, i les comparses van animar els carrers d’Olesa amb les seves coreografies. Entre el públic, no hi van faltar disfresses d’herois, d’animals, i de personatges reconeguts de pel·lícules i sèries.

Un cop la rua va arribar a la plaça de Catalunya, cap a les 19.30 h, va començar el concurs de disfresses amb la desfilada dels participants per la gran passarel·la instal·lada a la plaça, on el jurat qualificador va poder veure la posada en escena de tots els participants i decidir el veredicte.  Els premiats en les diferents categories van ser els següents:

  • Millor grup (de tres a sis persones), dotat amb 100 €: "Sense pluja, però forts".
     
  • Comparses més divertides:
    1r premi, dotat amb 300€: "Balla amb alegria"
    2n premi, dotat amb 200€: "Los pinxitos"
    3r premi, dotat amb 100€: "Suca'm"
     
  • Comparses millor caracteritzades:
    1r premi, dotat amb 300€: "Puntos suspensivos"
    2n premi, dotat amb 200€: "La tribu de les girafes"
    3r premi, dotat amb 100€: "Les amistats perilloses"

El regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa, Ferran Cerdeira, va valorar molt positivament la festa, tant per l’elevada participació en les comparses com per l’afluència d’olesans i olesanes que van seguir la rua. 

Audio file

Finalitzada l’entrega de premis, i amb la plaça de Catalunya amb centenars de persones, va arrencar la festa amb la música de DJ Marvin i Marc FM.

El Departament de Participació Ciutadana ha preparat una enquesta de valoració adreçada a totes les persones que van participar al Carnesoltes d’Olesa. Es poden fer arribar les opinions a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat.