15/05/22

Olesa es bolca amb l’actuació de Chanel a Eurovisión 2022

Els assistents al Teatre de la Passió d’Olesa van viure una sonora festa que va celebrar la 3a posició de Chanel com si fos com la guanyadora del Festival de la Cançó d’Eurovisión.

Image
Assistents al teatre la Passió, aplaudint

Crits, emoció, forts aplaudiments, balls i molts ganes de celebració és el que es va viure ahir al Teatre de La Passió d’Olesa que va acollir la gala de suport a Chanel. Un total de 1400 persones van assistir a la gala prèvia de suport que l’Ajuntament d’Olesa va organitzar i al seguiment de la retransmissió d’Eurovisión 2022.

A les 20.00 h era l’hora d’obrir les portes del teatre, però quatre hores abans, a les 16 h ja s’hi concentraven les i els seguidors més joves. Passaven les hores i les cues van acabar donant la volta a la plaça de l’Oli. Mestres esperaven, els assistents ballaven, cridaven i exhibien banderes i pancartes de suport a l’artista. En quant es va poder accedir al recinte, corredisses d’alguns eurofans més joves per agafar el millor lloc on seguir l’espectacle. Entre les 1.400 persones concentrades, molts seguidors vinguts de diferents poblacions, els veïns i veïnes d’Olesa i també els avis i tiets de Chanel. Tots, un públic fidel que no va parar de cridar, emocionat, durant tota la gala. Hi havia nens i nenes ballant pels passadissos del teatre, les alumnes de l’escola de dansa que no paraven de ballar i pancartes de “Chanelazo”.

A les 20.30 h va arrencar l’espectacle previ del festival “Eurovision Experience”, que va començar amb l’actuació de dansa Pepo Alert i el quadre de ball de Move On Dance Studio (antigament 113 Dansa, l’escola de ball on es va formar Chanel).

La gala de suport va ser conduïda per Adriàn Portillo i Jeny Poquet, que va ser la seva primera professora de dansa de Chanel i amiga de la família. També l’àvia de la cantant, Leonor Bergé, va ser ahir protagonista de la gala de suport i del focus mediàtic de tots els mitjans de comunicació pressents a l’acte d’Olesa. Bergé va pujar a l’escenari i va recordar que, de ben petita li deia a la seva neta  que aprengués molt “jo li deia que quan fos gran i famosa la iaia vindria amb ella a portar-li l’equipatge. I mira fins a on ha arribat” va dir plena d’orgull. ”Als 16 anys ja va marxar de casa per treballar. I no ha parat d’estudiar i treballar per aconseguir-ho. S’ho mereix” va dir Leonor, molt emocionada, i va prometre cuinar escudella a la seva neta “en quan torni a casa”.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, també va enviar molta força i energia a la cantant i va recordar que a Olesa hi ha molt de talent “aquí han nascut moltes vocacions, tant artístiques com d’altres àmbits del coneixement” va dir, i va agradir a Chanel “haver posat Olesa al mapa del món”.

Durant la gala també es va projectar un vídeo recull d'imatges de la trajectòria i vincle de la cantant amb el teixit associatiu del municipi , i també una salutació de Chanel als assistents i al poble d’Olesa agraïnt tot el seu suport “Visca Olesa. Em sento molt orgullosa”, va dir, i tot seguit va esclatar l’eufòria dels seguidors.

Després, l’actuació de Lua Rincón i Jordi Moles, amb una versió acústica de la cançó Slomo, va tancar aquesta gala prèvia de suport i es va connectar amb la retransmissió de la 65ena edició del Festival d’Eurovisión 2022. El públic assistent va poder fer el seguiment en directe de la gala, a través d’una gran pantalla LED instal·lada a l’escenari del teatre.

 

Èxit d'organització i de públic

Des de l’organització van fer un bon balanç de la gala de suport “tant a nivell organitzatiu, com tècnic i logístic, el resultat ha sigut excel·lent. El poble s’ha bolcat i ha omplert el teatre. Hem viscut moments de gran emoció, sobretot quan actuava Chanel o en el moment de les puntuacions. Hi havia servei de bar i també de foodtrucks que ha permès a la gent entrar i sortir per menjar i prendre alguna cosa, però el teatre sempre ha estat ple. S’ha creat un clímax d’emoció col·lectiva que ha posat la pell de gallina” va explicar el regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi López.

Chanel va actuar en la posició número 10 del festival, després d’Itàlia, moment en que el públic a Olesa va esclatar amb crits d’eufòria. Els seus avis, Leonor i Antonio, així com els seus tiets, van seguir ben atents l’actuació de la seva neta al Pala Alpitour de Torí, on havia viatjat amb els seus pares i germana.

A partir d’aquí, les emocions, nervis i crits van anar in crecendo fins el final de les votacions. Durant les puntuacions, Chanel es va situar tota l’estona entre el segon i el tercer lloc fins que finalment es va decantar la balança. El vot popular va acabar donant la victòria a Ucraïna per la solidaritat amb el país arrasat, i, en segona posició, el Regne Unit. La cantant d’Olesa va quedar en un meritori tercer lloc, que a Olesa es va celebrar com si fos el primer. “No he patit gaire perquè sabia que ho faria bé. El públic ha estat fantàstic i no m’esperava una gala tan emocionant” va dir l’àvia al final de l’espectacle, i va afegir “l’actuació ha estat perfecta i ha quedat en una posició, que feia molts anys que Espanya no aconseguia. Estic molt orgullosa i per mi és la guanyadora” va dir orgullosa.

Orgull que també va mostrar tot el públic assistent a la gala del Teatre de La Passió que ho va celebrar com si hagués estat la guanyadora, ja que feia 27 anys que Espanya no quedava en tan bona posició al Festival d'Eurovisión.