02/02/24

La Policia Local d'Olesa inicia un nou seguit de campanyes per millorar la seguretat viària

A partir del 8 de febrer, la Policia Local començarà una campanya de control i conscienciació sobre els perills de la drogoalcoholèmia.

Image
Control Policial a l'entrada d'Olesa. Dos policies i una dona policia paren dos vehicles

La Policia Local d'Olesa de Montserrat realitzant un control de seguretat.

La Policia Local ha programat durant el 2024 un seguit de campanyes amb l'objectiu de reduir la sinistralitat i disminuir el nombre de danys personals i materials a Olesa de Montserrat. Pel que ve d'any, la Unitat de Trànsit ha establert un total de 22 campanyes relacionades, entre d'altres, amb vianants, ciclistes o transport de persones. Amb aquestes campanyes es vol conscienciar a la població sobre la importància de la precaució i es planifiquen conjuntament amb el Servei Català de Trànsit.

Durant el mes de gener ja s'han realitzat dues campanyes: una centrada en els ciclistes i una altra en el transport escolar, menors i viatgers. A partir del 8 de febrer, fins al 14 de febrer, s'iniciarà la corresponent al control i conscienciació dels perills de la drogoalcoholèmia

La Policia Local destaca la importància d'aquestes campanyes per minimitzar els accidents i reduir els riscos per als conductors i vianants. Els agents locals són els encarregats de sotmetre a controls d'alcohol o de drogues a les persones usuàries de la via pública, sobretot, en cas d'incidents. La Policia Local recorda que el consum de drogues o alcohol afecta la forma de conduir perquè minva el temps de resposta, ja que dona percepcions, entorns i situacions de control falses. La campanya sobre la drogoalcoholèmia es repetirà els mesos de juny i desembre, coincidint amb les festes de Sant Joan i Nadal.

Les campanyes que venen

A finals del mes de febrer s'iniciarà una campanya específicament dirigida als vianants. Se centrarà a conscienciar sobre el respecte a les senyalitzacions viàries, com passos de zebra o semàfors, per reduir el risc d'atropellaments. Els factors més destacats que poden fer perdre l'atenció en aquests senyals són anar amb pressa, despistats mirant el mòbil o escoltant música. La Policia Local ressalta la importància de ser conscients que els conductors poden tenir problemes de visibilitat per culpa d'elements a la via o el sol. Per tant, s'incideix en la importància d'estar atent quan els vianants transiten per la via pública.

Des de març fins a desembre, la Policia Local té previst dur a terme més campanyes de sensibilització. Destaquen les de velocitat, distraccions al volant, seguretat passiva, motocicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP). La Unitat de Trànsit recorda que la seguretat en el trànsit és responsabilitat de tota la ciutadania i que, per tant, és important respectar les normes de trànsit i les campanyes que organitza la Policia Local.