25/05/21

Nova edició de l'Estiu Jove, del 5 al 30 de juliol

Fins a aquest divendres, 28 de maig, resten obertes les inscripcions per a una nova edició de l’Estiu Jove, un programa adreçat a joves de 12 a 16 anys organitzat pel Departament de Joventut.

Image
cartell a la imatge d'uns peus de joves amb sabates amb informació per a la inscripció a l'estiu jove

Fins aquest divendres, 28 de maig, resten obertes les inscripcions per a una nova edició de l’Estiu Jove, un programa per a joves de 12 a 16 anys organitzat pel Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa, que es desenvoluparà durant el mes de juliol.

L’Estiu Jove és una activitat per a joves d’entre 12 i 16 anys, que podran gaudir amb activitats dissenyades per ells mateixos durant el mes de juliol. De fet, un dels segells d’identitat de l’Estiu Jove és que les activitats que s'organitzen es decideixen per consens entre els participants a l’inici del programa. Sempre des d’una vessant pedagògica, es tracten els principals temes que afecten el jovent, a través de tallers i de diferents dinàmiques que es coordinen entre diferents departaments de l’Ajuntament.

Temes de violència de gènere, relacions de parella o preparar còctels saludables sense alcohol han estat algunes propostes organitzades en anteriors edicions. A banda de sessions a la piscina d’estiu, també es fan sortides prioritzant el vincle amb Olesa i les seves entitats o amb el Medi Ambient.

L’Estiu Jove tindrà lloc del 5 al 30 de juliol, amb l’Escorxador com a espai central. L’horari és de matins, de les 09:30 h a les 13:30 h, i un dia a la setmana l’activitat es trasllada a la piscina, en horari de tarda. El preu per a tot el mes de juliol és de 50,65 €. Les inscripcions es poden fer de mandra presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) demanant cita prèvia, o bé en línia a través de l’apartat Tràmits de la Seu electrònica del web municipal (cercant els tràmits d'Esports). Amb la sol·licitud cal adjuntar el DNI i la targeta sanitària del jove, així com el DNI del pare, mare o tutor.

Eli Pinyol, tècnica de Joventut de l’Ajuntament d’Olesa, ha destacat que l'adolescència “és una de les fases de la vida més complicades, perquè hi ha molts canvis físics i psicològics. Per aquesta raó és important proposar alternatives originals al jovent durant l’estiu”. Arran l’esclat de la pandèmia, ha remarcat Pinyol, encara s’ha fet més necessari apostar per activitat de lleure i oci per al jovent, “perquè han passat una època d’angoixa important”.

Per a més informació o resoldre dubtes podeu enviar un missatge al Departament de Joventut a través dels seus comptes d’Instagram o Facebook.