23/04/24

L'equip de govern acorda la nova distribució de regidories i tinences d'alcaldia arran el cessament de Jordi Martínez

L'alcalde, Jordi Parent, mantindrà les carteres de Mobilitat i Seguretat Ciutadana; Ivan Carreira assumeix Economia i Hisenda i Protecció Civil, i Emma Duran la de Benestar Social.

Image
Façana de l'Ajuntament

L'equip de govern municipal integrat per Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa ha acordat un nou cartipàs amb una redistribució de les regidories que, fins el passat 5 d'abril, eren responsabilitat de Jordi Martínez. El fins aleshores regidor del Bloc Olesà-CUP va ser cessat dels seus càrrecs al govern municipal després que es detectessin presumptes irregularitats en la tramitació d’expedients administratius que l'Ajuntament ha posat en mans de l'autoritat judicial perquè aquesta determini si poden ser constitutius d'un presumpte delicte de prevaricació per omissió. El mateix dia, el Bloc Olesà-CUP va excloure Jordi Martínez del grup municipal.

Inicialment, totes les competències que Jordi Martínez tenia delegades van tornar a mans de l'alcalde, Jordi Parent, a l'espera de veure si Martínez renunciava a l'acta i s'incorporava al consistori un altre membre de la llista del Bloc Olesà-CUP. Donat que Jordi Martínez encara no hi ha renunciat (per tant, ha passat a ser regidor no adscrit) i amb la voluntat de no paralitzar l'activitat normal de les àrees que dirigia fins el 5 d'abril, l'equip de govern ha acordat la redistribució de les carteres, així com de les tinences d'alcaldia. els canvis s'han oficialitzat mitjançant els corresponents decrets d'alcaldia. 

Així, l'alcalde, Jordi Parent, seguirà mantenint les Regidories de Seguretat Ciutadana i de Mobilitat, que se sumen a la d'Esports, Recursos Humans, Serveis Jurídics i Contractació. Ivan Carreira assumeix la d'Economia i Hisenda i la de Protecció Civil, que s'afegeixen a la que ja portava, Medi Ambient i Sostenibilitat. Per la seva banda, Emma Duran passa a ser la regidora de Benestar Social, a més de Cultura i Participació Ciutadana.

Quant a les tinences d'alcaldia, Laia Montes passa a ser la 3a tinenta d'alcalde; Ivan Carreira passa a ser el 5è tinent d'alcalde, i Emma Duran s'hi incorpora amb la 7a tinença d'alcaldia.

Podeu consultar el cartipàs actualitzat a l'apartat Corporació del web municipal. 

Al Ple municipal ordinari del mes d'abril, que tindrà lloc aquest dijous, es donarà compte de tots els decrets referents al cartipàs municipal i també es portarà a aprovació la modificació dels components de les comissions informatives, junta de portaveus i representants en òrgans col·legiats.