07/09/21

Obertes les inscripcions als nous Cursos de Tardor del servei d’atenció a la dona La Teixidora

El Departament d'Igualtat de l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat  nous tallers d'acompanyament emocional, d'autodefensa feminista i un curs d'informàtica. Els cursos són gratuïts i cal fer inscripció prèvia a La Teixidora (Els Safaretjos).

Image
Cartell amb la relació del cursos de tardor de la teixidora i la informació per a la inscripció

Ja estan obertes les inscripcions als nous Cursos de Tardor que proposa La Teixidora, el Servei d'Atenció i Informació a la Dona (SIAD) de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. Els tallers són presencials i gratuïts i les places, limitades, s'establiran per ordre d'inscripció.

El primer dels tallers és d'acompanyament emocional i porta per títol “Sanar la ferida interna", a càrrec de Verònica Soto, periodista, coach, consultora de marca personal i comunicadora nata. Es farà en quatre sessions. 

L'objectiu és que les participants es coneguin i comprenguin millor, puguin identificar la seva ferida interna per poder-se acompanyar en el seu dia dia i tinguin eines perquè aquesta ferida no els boicotegi en el moment present. En aquesta formació els participants fan un viatge interior fins a l'adulta que viu en aquests moments i que està patint les conseqüències de la seva ferida interna i la sàvia anciana. De manera que, després de la formació la persona té un coneixement molt més profund de si mateixa per poder gaudir del seu dia a dia, estar més empoderada i, en conseqüència, patir menys.

S'han establert dos grups: El Grup A: del 22 de setembre al 13 d’octubre de 10h a 12h a ca l’Oriol (c/Salvador Casas, 17), i el Grup B: del 21 de setembre al 19 d’octubre de 17.30h a 19.30h a Cal Rapissa (c/Ample, 25).

El segon taller que s'ha programat és el d'autodefensa feminista, que es farà en 7 sessions els dies 18 i 25 d'octubre, i el 5,8, 15, 22 i 29 de novembre. Aquest taller també es distribueix en dos grups de tarda. Un primer grup que farà les sessions de 17h a 18.30h, i un segon, de 18.30h a 20h.

La tècnica del departament de Gènere, Feminismes i LGTBI+, Núria Jané explica que "el taller d’autodefensa és una demanda recorrent. En les edicions anteriors s'ha valorat molt positivament per la intergeneracionalitat dels grups que s’han creat".

El taller d’autodefensa feminista està adreçat a dones que volen no només en aprendre a defensar-se d'agressions, sinó també de crear autoconfiança, estimar-se a una mateixa, perdre la por, crear vincles i suport mutu entre dones. L'impartirà la Caren Niemann, psicòloga de formació, facilitadora de processos grupals i projectes comunitaris i formadora d’autodefensa amb perspectiva feminista.

La tercera activitat programa als Cursos de Tardor de la Teixidora és un curs d'informàtica de nivell 1, que s'impartirà els dilluns d'octubre a novembre de 16.30h a 18.30h, a l'Escola Municipal d'Arts i Oficis. El taller d’informàtica s’ha ofert en vàries edicions i és que "la bretxa digital de gènere segueix sent una realitat i sobretot es dispara en alguns col·lectius concrets com les dones d’avançada edat per diferents motius: oportunitats laborals, el nivell educatiu i la segregació horitzontal. Aquestes dades ens reafirmen en la necessitat de seguir oferint-lo" explica Jané.

La tècnica del departament explica que “per a l’oferta dels tallers s’ha valorat tenint en compte les necessitats detectades i les demandes recollides. Tenint en compte el context social actual en el que fa gairebé dos anys que estem vivint, ens sembla molt important poder oferir un taller d’acompanyament emocional i recuperar el format presencial per poder fer treball comunitari i xarxa”.

Les inscripcions són gratuïtes i ja es poden formalitzar a La Teixidora (Edifici dels Safaretjos, Salvador Casas, 3